Sağlıkta şiddet yasası bayram sonrası kanunlaşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

"14 Mart'ta sizlere verdiğimiz 5 müjde süreç içinde yerine getirilecek." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlıkta şiddet yasasının bayram sonrası kanunlaşacağını, ücretlerde yakın zamanda iyileştirme yapılacağını ve 3600 ek göstergenin yıl bitmeden neticelendirileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"14 Mart Tıp Bayramı'ndan sizlerle paylaştığımız sağlıkta şiddetin engellenmesi ve mali iyileştirmeler başta olmak üzere tüm müjdelerimizle ilgili çalışmalar devam ediyor. 14 Mart'ta sizlere verdiğimiz 5 müjde süreç içinde yerine getirilecek."

"Sağlık personeliyle ilgili müjde çalışmaları devam ediyor. İlk müjdemiz sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin katalog suç kapsamına alınmasıyla ilgili düzenlemeydi. İnşallah genel kurula gelerek milletvekillerimizin takdiriyle kanunlaşacaktır."

"İkinci müjdemiz mesleki sorumluluk kuruluydu. Bu düzenleme ile mesleki faaliyetleri sebebiyle doktorlara açılacak tazminat davalarının Sağlık Bakanlığı'ndaki bir kurulda değerlendirmesini sağlayacak yeni bir mekanizma oluşturuluyor."

Maaş zamları

"Üçüncü müjdemiz sağlık çalışanlarının mali haklarıyla ilgili iyileştirmelerdi. En kısa sürede neticesini sizlerle paylaşacağız."

"Dördüncü müjdemiz lisans mezunu hemşirelerimizin 3600 ek göstergeye alınmasıydı. Sağlık Çalışanları dışında önemli bir kesimi ilgilendiren bu ek gösterge konusunu yıl sonuna kadar neticelendireceğiz."

"Beşinci müjdemiz aile hekimlerimizin ücretlerinde artış yapılmasıydı. Bu hususta da çalışmalar yakında bitiyor. Böylece sağlık çalışanlarımız bu yaz aylarından itibaren her bakımdan daha rahat şekilde hayatlarını sürdürebilecekler." İfadelerini kullandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >