Sahte paraları bozduramayınca arkasına bakmadan kaçtı

Olay iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Olay iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

İstanbul Fatih’te yabancı uyruklu bir kişi, sahte 10 bin 500 Avro’yu bozdurmak için gittiği döviz bürosunda çalışanı kandıramayınca arkasına bile bakmadan sahte paraları da bırakıp kaçtı.

Edinilen bilgiye göre İstanbul Aksaray’da bir döviz bürosunda yabancı uyruklu bir kişi, yanında bulunan sahte 10 bin 500 Avro’yu döviz bürosunda bozdurmak istedi.

Büro çalışanı paraların sahte olduğunu anladı ve o kişiye paraların sahte olduğunu anlatmaya çalıştı. Yabancı uyruklu kişi, paraların sahte olmadığında ısrarcı oldu. Çalışan, sahte ve gerçek parayı yan yana koyarak durumu anlatmaya çalıştı. Yine başarılı olamayan çalışan, telefondan çeviri programı ile durumu anlatmaya çalıştı.

Kişinin ısrarını sürdürmesi üzerine çalışan, döviz bürosunun sahibini çağırdı. Dükkan sahibi de bu kişiyi, paraların sahte olduğuna ikna edemedi.

Paraları bırakıp kaçtı

Yabancı uyruklu kişi sonunda, sahte paraları döviz bürosunda bırakarak kaçtı. Bu anlar ise, iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Döviz bürosu sahibi olayın ardından hemen polis merkezine gidip şikayetçi oldu. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Polis, görüntülerdeki şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >