Sahte saç ekim uzmanı ortaya çıktı! Ünlü futbolcuya bile işlem yapmış

İstanbul’da hekim olmadığı halde yerli ve yabancı hastalara saç ekimi yaptığı belirlenen Ö.D. hakkında açılan dava sonuçlandı. “Saç ekim koordinatörü” unvanıyla işlem yaptığı tespit edilen sanığa 1 yıl 8 ay hapis ve adli para cezası verildi. Mahkeme, sanığın işlemleri doktor gözetiminde yaptığı yönündeki savunmayı kanıtlayamadığını vurguladı. Hapis cezası ertelenirken, Tabip Odası denetimlerin süreceğini bildirdi.
İstanbul Tabip Odası’nın yaptığı başvuru üzerine başlatılan soruşturma, kentte hekim olmadan saç ekimi yaptığı iddia edilen Ö.D.’yi gündeme taşıdı. Şikâyetin ardından hazırlanan dosyada, Ö.D.’nin kendisini “saç ekim koordinatörü” olarak tanıttığı ve hem yerli hem yabancı hastalara tıbbi işlem uyguladığı belirlendi.

Mahkeme süreci ve verilen karar
Savcılık ilk aşamada kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti; ancak karara yapılan itirazla dosya yeniden ele alındı ve iddianame düzenlendi. İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanığın müdahaleleri bir hekim gözetiminde yaptığı yönündeki savunmasını destekleyecek belge ya da tanık sunamadığı kaydedildi. Mahkeme, doğrudan saç ekimi yaptığı tespit edilen Ö.D.’yi 1 yıl 8 ay hapis ve 500 TL adli para cezasına çarptırdı. Hapis cezası ertelendi.
Klinik faaliyetlerine ilişkin tespitler
Dosyada yer alan incelemelerde, Ö.D.’nin hekim yetkisi gerektiren işlemleri kendi adına yürüttüğü, işyerinde izinsiz tıbbi müdahale yaptığı ve hastaların güvenliğini riske attığı ifade edildi. Karar, tıbbi müdahalelerin yalnızca yetkilendirilmiş sağlık personeli tarafından yapılması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.
Tabip Odası’ndan açıklama
İstanbul Tabip Odası, benzer şikâyetlerin arttığına dikkat çekerek hekimlik yetkisi olmadan yapılan işlemlerin halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturduğunu vurguladı. Oda, bu tür uygulamalara karşı hukuki süreçlerin kararlılıkla takip edileceğini duyurdu.
