Saklambaç oynarken çamaşır makinesine girince olanlar oldu

7 yaşındaki çocuk saklambaç oynarken kimsenin bulamayacağı bir yere gizlenmek istedi. Sonrasında geri çıkamayınca devreye itfaiye ekipleri girdi.

Olay Ukrayna’nın en büyük ikinci kenti olan Harkov’da meydana geldi. 7 yaşındaki çocuk eve kız kardeşiyle beraber saklambaç oynamaya karar verdi. Kız kardeşi ebe olunca saklanmak için kendisine iyi bir yer arayan 7 yaşındaki çocuk gözüne çamaşır makinesini kestirdi. Fakat makinenin içine girdikten sonra çıkması hiç de kolay olmadı.

Yağ sürüldü

Adı açıklanmayan 7 yaşındaki çocuğun makinede sıkıştığını fark eden anne ve babası uzun uğraşlara rağmen çocuklarını sıkıştığı yerden kurtaramayınca itfaiyeye haber verdi. Çocuğu çıkarmak için gelen itfaiye ekibi gerekli incelemeyi yaptıktan sonra çocuğun vücuduna Ayçiçek yağı sürerek çıkarılabileceğini belirledi. Çocuğun klostrofobiye (kapalı alanda kalamama korkusu) yakalanmaması ve rahatlaması için de onunla sık sık konuşuldu, bulunduğu yere de pervane yerleştirilerek rahat nefes alması sağlandı.

Yaklaşık 20 dakikalık çalışma sonucunda 7 yaşındaki çocuk çamaşır makinesinden çıkarıldı. Makineden çıkarıldığında bir hayli korkmuş gözüken çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Bir itfaiyecinin çocuğun kurtarılma anını kameraya alıp sosyal medyada paylaşması, olayın tüm dünyada haber olmasına neden oldu.

Kaynak: Metro

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >