Saldırı sonrası, arkalarında milyonlarca göz yaşı bırakan şehitlerin hikayeleri

İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısı sonucunda 30'u polis görevlisi toplam 44 kişi yaşamını yitirdi.

Cumartesi akşamı Vodafone Arena yakınında gerçekleşen saldırıda, beraberinde milyonlarca göz yaşı bırakan 44 can gitti.
İşte hayin terör saldırısında can veren şehitlerin hikayeleri!

Göreve 3 ay önce başlamıştı 
Göreve 3 ay önce başlayan Mehmet Zengin, henüz 21 yaşındaydı. 
Çorumlu polis memuru da Cumartesi akşamı statta maç için görevlendirilen çevik kuvvet polislerinden biriydi ve terör onu da aldı. 
Ölüm haberini kuzeni Emine Zengin ve ev arkadaşı polis memuru Hüseyin Yücetaş sosyal medya üzerinden duyurdu.
Göreve 3 ay önce başlamıştı Göreve 3 ay önce başlayan Mehmet Zengin, henüz 21 yaşındaydı. Çorumlu polis memuru da Cumartesi akşamı statta maç için görevlendirilen çevik kuvvet polislerinden biriydi ve terör onu da aldı. Ölüm haberini kuzeni Emine Zengin ve ev arkadaşı polis memuru Hüseyin Yücetaş sosyal medya üzerinden duyurdu.
Tabutuna Türk bayrağı ile Beşiktaş bayrağı sarıldı
Kartal Yuvası mağazası çalışanı 29 yaşındaki Tunç Uncu da saldırıda hayatını kaybedenler arasındaydı. Çalışma arkadaşlarının, her zaman esprili ve yardımsever olduğunu söylediği Uncu'nun cenazesine Beşiktaş Kulübü'nün yöneticileri ve aralarında Caner Erkin'in de bulunduğu bazı futbolcular katıldı.
Tabutuna Türk bayrağı ile Beşiktaş bayrağı sarıldı Kartal Yuvası mağazası çalışanı 29 yaşındaki Tunç Uncu da saldırıda hayatını kaybedenler arasındaydı. Çalışma arkadaşlarının, her zaman esprili ve yardımsever olduğunu söylediği Uncu'nun cenazesine Beşiktaş Kulübü'nün yöneticileri ve aralarında Caner Erkin'in de bulunduğu bazı futbolcular katıldı.
15 yıllık görev sona erdi
Saldırıda hayatını kaybeden Vodafone Arena'dan sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu evli ve 2 çocuk babasıydı. Babası emekli emniyet müdürü olan Karakurdu, 2008 yılında kardeşini trafik kazasında kaybetmişti.

Karadeniz Ereğli Lisesi'nden mezun olduktan sonra polis koleji sınavlarını kazanarak okulu bitiren Karakurdu'nun yaklaşık 15 senedir görev yapıyordu.
15 yıllık görev sona erdi Saldırıda hayatını kaybeden Vodafone Arena'dan sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu evli ve 2 çocuk babasıydı. Babası emekli emniyet müdürü olan Karakurdu, 2008 yılında kardeşini trafik kazasında kaybetmişti. Karadeniz Ereğli Lisesi'nden mezun olduktan sonra polis koleji sınavlarını kazanarak okulu bitiren Karakurdu'nun yaklaşık 15 senedir görev yapıyordu.
Tek suçlu kırmızı ışık 
Velat Demiroğlu yalnızca bir dolmuş şöförüydü. Patlama sırasında kırmızı ışıkta duruyordu ve terör onu da aldı. 24 yaşındaki Demiroğlu'nun sosyal medya hesabındaki profil fotoğrafı da her şeyi anlatıyordu: "Görüşü ne olursa olsun, görevi ne olursa olsun ölüm istemiyoruz. Hiçbir neden insan hayatından önemli değildir."
Tek suçlu kırmızı ışık Velat Demiroğlu yalnızca bir dolmuş şöförüydü. Patlama sırasında kırmızı ışıkta duruyordu ve terör onu da aldı. 24 yaşındaki Demiroğlu'nun sosyal medya hesabındaki profil fotoğrafı da her şeyi anlatıyordu: "Görüşü ne olursa olsun, görevi ne olursa olsun ölüm istemiyoruz. Hiçbir neden insan hayatından önemli değildir."
Berkay doktor değil, melek oldu
Henüz 19 yaşında olan Berkay, Başkent Tıp Fakültesi'nde 2. sınıf öğrencisiydi. İstanbul'a 2 günlüğüne yalnızca seyahat için gelen Berkay'In tek suçu, patlama anında stadın önünden taksiyle geçiyor olmak.
Berkay doktor değil, melek oldu Henüz 19 yaşında olan Berkay, Başkent Tıp Fakültesi'nde 2. sınıf öğrencisiydi. İstanbul'a 2 günlüğüne yalnızca seyahat için gelen Berkay'In tek suçu, patlama anında stadın önünden taksiyle geçiyor olmak.
4 aylık evliydi
Babası da Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bekçi olan İlker Uylaş'ın abisi de polis memuruydu. 7 yıldır polis memuru olarak çalışan 27 yaşındaki Uylaş, aynı zamanda dört aylık evliydi.
4 aylık evliydi Babası da Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bekçi olan İlker Uylaş'ın abisi de polis memuruydu. 7 yıldır polis memuru olarak çalışan 27 yaşındaki Uylaş, aynı zamanda dört aylık evliydi.
Ailesi İstanbul'a geldi, kötü haber Antep'e gitti 
24 yaşındaki Adem Serin, Gaziantep'te temizlik işçisi bir anne babanın oğluydu. ile patlama haberinden hemen sonra İstanbul'a geldi; ölüm haberini vermek için gelen polisler ise onları evlerinde bulamadı.
Ailesi İstanbul'a geldi, kötü haber Antep'e gitti 24 yaşındaki Adem Serin, Gaziantep'te temizlik işçisi bir anne babanın oğluydu. ile patlama haberinden hemen sonra İstanbul'a geldi; ölüm haberini vermek için gelen polisler ise onları evlerinde bulamadı.
Henüz 21 yaşındaydı
Durmuş Öcal göreve 8 Temmuz'da başlamıştı ve henüz 21 yaşındaydı. 
Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanındaki saldırıda hayatını kaybeden polislerden biriydi o da.
Henüz 21 yaşındaydı Durmuş Öcal göreve 8 Temmuz'da başlamıştı ve henüz 21 yaşındaydı. Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanındaki saldırıda hayatını kaybeden polislerden biriydi o da.
Şehit olmak istiyordu 
21 yaşındaki polis memuru Oğuzhan Duyar'ın annesi, oğlunun henüz 7 ay önce polis olduğunu ve hep şehit olmak istediğini söylüyor.
Şehit olmak istiyordu 21 yaşındaki polis memuru Oğuzhan Duyar'ın annesi, oğlunun henüz 7 ay önce polis olduğunu ve hep şehit olmak istediğini söylüyor.
Yaralı kurtuldu, hastanede pes etti 
2 yıllık polis memuru 23 yaşındaki Okan Doğan, saldırıdan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Doğan'ın Malatya'da yaşayan ailesi cenaze için İstanbul' geldi.
Yaralı kurtuldu, hastanede pes etti 2 yıllık polis memuru 23 yaşındaki Okan Doğan, saldırıdan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Doğan'ın Malatya'da yaşayan ailesi cenaze için İstanbul' geldi.
İsmail Koç
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım mezunu olan İsmail Koç da saldırıda hayatını kaybedenlerdendi.
İsmail Koç Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım mezunu olan İsmail Koç da saldırıda hayatını kaybedenlerdendi.
Taksim'e giden bir dolmuşun içerisindeydi 
28 yaşındaki Selin Çelik, bir bankada çalışıyordu ve saldırı olduğunda Taksim'e giden bir dolmuşun içindeydi. Dolmuşta yaralanan Çelik, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda kaldıktan sonra, hayatını kaybetti. Selin'in, Galatasaray Kulübü master yüzücüsü Pelin Çelik'in kız kardeşi olduğu öğrenildi.
Taksim'e giden bir dolmuşun içerisindeydi 28 yaşındaki Selin Çelik, bir bankada çalışıyordu ve saldırı olduğunda Taksim'e giden bir dolmuşun içindeydi. Dolmuşta yaralanan Çelik, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda kaldıktan sonra, hayatını kaybetti. Selin'in, Galatasaray Kulübü master yüzücüsü Pelin Çelik'in kız kardeşi olduğu öğrenildi.
Görkem Yazıcı siviller arasındaydı 
Koç Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi olan Görkem Yazıcı, saldırıda ölen siviller arasındaydı.
Görkem Yazıcı siviller arasındaydı Koç Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi olan Görkem Yazıcı, saldırıda ölen siviller arasındaydı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >