Salih Müslüm hakkında bir yakalama kararı daha verildi

Salim Müslim
Salim Müslim

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'daki vergi dairesindeki bombalı saldırı nedeniyle terör örgütü elebaşı Salih Müslüm hakkında yakalama kararı çıkarttı. Başsavcılık bu yakalama kararı ile birlikte 3 ayrı yakalama kararını iade talepnamesinde yer alması için Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Çukurambar'daki vergi dairesine yönelik terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslüm'ün de bulunduğu 32 örgüt yöneticisi hakkında yokluğunda tutuklama ve yakalama kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu, 20 Şubat 2018'de bölücü terör örgütünün 32 yöneticisi hakkında Çukurambar'daki vergi dairesine yönelik saldırı kapsamında yokluğunda tutuklama kararı talep etti.

Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alınan Salih Müslüm hakkında çıkarılan yakalama kararı, iadesi için hazırlanan talepnameye eklenmesi için Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

3. yakalama kararı

Terör örgütü PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslüm'ün Prag'da gözaltına alınmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu son yakalama kararı ile birlikte Güvenpark ve Merasim Sokak'taki terör saldırıları nedeniyle Salih Müslim hakkındaki yakalama kararlarını ve suçlamalarla birlikte iddianame özetlerini Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >