Samsung Cihazımı Bul özelliği internet olmadan da çalışmaya başlıyor

Samsung
Samsung

Samsung, Cihazımı Bul uygulamasına yeni güncellemeyle 'Çevrimdışı Bulma' özelliğini getiriyor.

Bu sistemde Wi-Fi ya da kablosuz ağ olmadan çevredeki Galaxy cihazlar üzerinden tarama yapılabiliyor.

Daha sonrasında arama yapılan cihaza bildirim gönderiliyor.

Samsung'un Cihazımı Bul uygulaması, kayıp ürünlerin bulunmasını sağlayan epey kullanışlı bir araç. Bu sistem son güncellemeyle Wi-Fi ya da hücresel ağa bağlı olmayan Galaxy cihazlarını da kapsıyor. Yani aslına bakarsanız kaybolan cihazın internet bağlantısı olmasa da bulunması söz konusu.

Wi-Fi ve hücresel bağlantı olmadan tarama yapabiliyor.

XDA Developers'tan Max Weinbach'in güncellemede birkaç gün önce fark ettiği özellik, 'çevrimdışı bulma' şeklinde geçiyor ve bu işlev için çevredeki Galaxy cihazlarından

Looks like Samsung just added offline finding to Samsung's Find My Mobile.
Let's you track your phone even if it doesn't have WiFi or cellular by using other Galaxy users.
pic.twitter.com/psLl1rcb4X

— Max Weinbach (@MaxWinebach) August 22, 2020

" target="_blank">yararlanıyor. Böylece telefon Wi-Fi ya da hücresel bağlantıyla bulunamazsa yakınlardaki Galaxy cihazları devreye giriyor.

Samsung, Galaxy cihazları çevrimdışı bulmayı sağlayan bu özellikle, Wi-Fi ya da hücresel bağlantısı olmayan durumlarda da tarama yapabiliyor.
Samsung, Galaxy cihazları çevrimdışı bulmayı sağlayan bu özellikle, Wi-Fi ya da hücresel bağlantısı olmayan durumlarda da tarama yapabiliyor.

Çevrimdışı bulmayı etkinleştirdiğiniz telefonunuz diğer cihazları taramaya başlıyor. Eğer belirli bir kapsam alanı içindeyseniz başkalarının kayıp telefonlarını bulmalarına yardım etme imkanınız oluyor. Aslında bu yalnızca telefonlar için değil saatler ve kulaklıklar için de geçerli.

Çevrimdışı bulma özelliği varsayılan olarak pasif geliyor. Ayarlar üzerinden etkileştirip devre dışı bırakabilir ve gizlilik konusunda endişeleriniz varsa çevrimdışı konumunuzu şifreleyebilirsiniz.

Hemen bir senaryo yazalım: Seyahat ederken telefonunuzu kaybettiğinizi düşünün. Wi-Fi ya da hücresel kablosuz ağlarıyla bağlantı olmadığında çevredeki Galaxy cihazlarıyla bir tarama yapabilir ve ardından kayıp cihazı bulabilirsiniz.

Yeni güncelleme sonrası yakınlardaki Galaxy akıllı telefonlarla tarama yapıp kayıp cihazlar bulunabiliyor.
Yeni güncelleme sonrası yakınlardaki Galaxy akıllı telefonlarla tarama yapıp kayıp cihazlar bulunabiliyor.

Görünüşe göre Samsung en son Cihazımı Bul güncellemesini aldıktan sonra Galaxy sahiplerine anlık bildirimler gönderiyor. Özelliği açıp kapatabileceğiniz ayarlardaki 'çevrimdışı bulma' sayfasını açmak için bu bildirime dokunabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >