Samsung Galaxy Note 9'daki Bixby tuşu pasif hale getirilemiyor!

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Birkaç hafta önce tanıtılan Galaxy Note 9'daki fiziksel Bixby tuşu pasif hale getirilemiyor. Eğer ikinci bir güncelleme yayınlanmazsa kullanıcılar bu tuşu devre dışı bırakamayacak.

Samsung, geçen sene duyurduğu Galaxy S8 ve Galaxy Note 8'de kişisel asistan Bixby'i harekete geçirmeyi sağlayan fiziksel bir tuşa yer vermişti. Böylece gerekli ayarlamalar yapıldığında bu tuşa basarak sesli komutlarla işlem gerçekleştirmek mümkün hale gelmişti.

Ancak ses açma ve kısma düğmelerinin hemen altında yer alan bu fiziksel tuş, Bixby kullanmak istemeyen kişiler için zaman zaman sıkıntı oluşturabiliyor. Bunun üzerine Samsung kullanıcılardan gelen tepkiler sebebiyle fiziksel tuşu devre dışı bırakmayı sağlayan bir güncellemeye yayınlamıştı.

Bir önceki modelde pasif hale getirilebilen Bixby fiziksel tuşu Galaxy Note 9'da devre dışı bırakılamıyor.
Bir önceki modelde pasif hale getirilebilen Bixby fiziksel tuşu Galaxy Note 9'da devre dışı bırakılamıyor.

Galaxy Note 9'da kapatılmayabilir!

Şu an gelinen noktada ise yeni tanıtılan Galaxy Note 9'da aynı durumun mümkün olmayacağı tahmin ediliyor. Zira artık kullanıcılar bu tepe seviyesi akıllı telefonda sesli asistanı harekete geçiren fiziksel tuşun işlevini pasif hale getiremeyeceğinden bahsediliyor. Şirket, ikinci bir güncelleme yayınlamadığı sürece şu anda Galaxy Note 9'daki Bixby tuşu özelleştirilemediği gibi pasif olarak da ayarlanmıyor.

Galaxy S8 / Galaxy Note 8'deki Bixby düğmesi nasıl devre dışı bırakılır?

Bixby fiziksel tuşunu devre dışı bırakmak için öncelikle bir kez de olsa bu düğmeye basmak gerekiyor. Ardından açılan 'Hello Bixby' menüsü üzerinde sağ üst kısımda yer alan anahtar simgesinden ayarlara erişip 'Hiçbir zaman açma' seçeneğini işaretlemek yeterli. Bu basit yöntem sayesinde Bixby tuşu pasif olarak tanımlanabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >