Samsung Galaxy S6 ve Galaxy Note 5 için yeni güncelleme yayınlandı

Samsung kapak
Samsung kapak

Samsung, aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen bir sürpriz yaparak Galaxy S6 ve Galaxy Note 5 için yeni bir güncelleme yayınlandı.

Her ne kadar bu güncelleme sonrasında da Android sürümü aynı kalsa güvenlik konusunda önemli iyileştirmeler yaşanıyor.

Samsung, yeni nesil akıllı telefonları için 3 yıllık bir güncelleme takvimi sunuyor. Yani aslında yeni cihaz duyurulduktan 3 sene sonraya kadar en güncel sürüme yükseltilebiliyor. Hatta Ağustos'ta düzenlenen Samsung Unpacked etkinliğinde de tepe seviyesi için bu söz tekrarlanmıştı.

Galaxy S6 ve Galaxy Note 5 için sürpriz bir güncelleme.

Güncelleme daha çok güvenlik kısmına odaklanıyor.
Güncelleme daha çok güvenlik kısmına odaklanıyor.

Eski akıllı telefon kullanıcılarının da mağdur olmaması için zaman zaman çeşitli yazılımgüncelleştirmelerine yer veriliyor. Türkiye'de hâlâ epey yoğun kullanılan Galaxy S6 ve GalaxyNote 5 için sürpriz bir güncelleme yayınlandı.

Güncelleme ilk olarak Galaxy Note 5'in N920SKSS2DTJ2 numarasıyla Güney Kore'de başladı. Bu arada Galaxy S6, Galaxy S6 edge ve Galaxy S6 edge + da sırasıyla G92xSKSS3ETJ1 ve G928SKSS3DTJ3 sürümleriyle güncellendi.

Ancak, bu sürpriz güncelleme başlangıçta Güney Kore'de gerçekleşmiş olsa da şu anda Avrupa'nın birçok farklı noktasına yayılmış durumda.

Güncelleme, özellikle güvenlik tarafına odaklanıyor.

Açıkçası, en son yazılım güncellemesi, Android işletim sisteminin sürümünü değiştirmiyor. Yani Galaxy S6 ve Galaxy Note 5, Android 7.0 Nougat çalıştırmaya devam ediyor ve yeterince ilginç bir şekilde, iki yıldan uzun süre önce yayınlanan Eylül 2018 güvenlik yamasını da koruyorlar.

Yazılım güncellemesi özellikle güvenlik tarafında bahsettiğimiz her iki modelin de daha iyi bir seviyeye gelmesini sağlıyor. Daha doğrusu güncelleme paketi aslında tamamen güvenliğe odaklanıyor.

Sözün özü hâlâ bir Galaxy S6 ya da Galaxy Note 5 kullanıcısıysanız, bu telefonları 2020 yılında da kullanmaya devam etmek için en son yazılım güncellemesini yüklemeyi deneyin

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >