Samsung Galaxy S8'deki Bixby tuşu nasıl pasif hale getirilir?

Samsung Bixby
Samsung Bixby

Samsung'un tepe seviyesi akıllı telefonları Galaxy S8 / Galaxy Note 8'de yer alan ve kişisel asistan Bixby'i harekete geçirmeye yarayan fiziksel tuşu basit bir şekilde pasif hale getirebilmek mümkün. İşte hem Samsung Galaxy S8'de hem de Galaxy Note 8'deki Bixby tuşunu pasif hale getirme yöntemi...

Samsung, Mart sonunda New York'ta düzenlediği organizasyonla birlikte Galaxy S8 serisine ek olarak Bixby kişisel asistanı da duyurmuştu. Apple Siri'ye rakip olarak çıkarılan Bixby, henüz telaffuz sorunları ve diğer problemler sebebiyle beklenen etkiyi oluşturmadı. Ancak yine de dil desteğinin artmasıyla birlikte kişisel asistan birçok ülkeye yayılmış durumda.

Sol kısımda yer alan Bixby düğmesine tıklandığında doğrudan kişisel asistanın ana ekranı karşınıza çıkıyor. Sistemi pasif olarak tanımlayabilmek için sağ üstteki anahtar simgesine dokunmak gerekiyor.

Güney Koreli şirket, Bixby'nin aktif hale getirilebilmesi için ürünlerde ek bir fiziksel tuş sunuyor. Telefonların sol kısmında ses açma ve kısma düğmelerinin hemen altında yer alan bu fiziksel tuş, Bixby kullanmak istemeyen kişiler için zaman zaman sıkıntılar oluşturabiliyor. Yani kullanıcılar yanlışlıkla Bixby düğmesine basabiliyor. Samsung, birkaç hafta önce yayınladığı güncellemeyle birlikte Bixby tuşunu etkisiz hale getirme özelliği sisteme dahil etti. Böylece artık güncellemeyi yükleyen kullanıcılar basit bir şekilde Bixby tuşunu pasif olarak ayarlayabiliyor.

Bixby tuşunu devre dışı bırakma

                                    Bixby fiziksel tuşunu devre dışı bırakmak için öncelikle bir kez de olsa bu düğmeye basmak gerekiyor. Ardından açılan "Hello Bixby" menüsü üzerinde sağ üst kısımda yer alan anahtar simgesinden ayarlara erişip "Hiçbir zaman açma" seçeneğini işaretlemek yeterli. Bu basit yöntem sayesinde Bixby tuşu pasif olarak tanımlanabiliyor.
Bixby tuşunu devre dışı bırakma Bixby fiziksel tuşunu devre dışı bırakmak için öncelikle bir kez de olsa bu düğmeye basmak gerekiyor. Ardından açılan "Hello Bixby" menüsü üzerinde sağ üst kısımda yer alan anahtar simgesinden ayarlara erişip "Hiçbir zaman açma" seçeneğini işaretlemek yeterli. Bu basit yöntem sayesinde Bixby tuşu pasif olarak tanımlanabiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >