Samsung, gelecek sene ekran altı kameralı ilk modelini duyurabilir

Samsung
Samsung

ZTE, OPPO ve Huawei gibi Güney Koreli Samsung da kullanıcılara daha geniş bir ekran sunabilmek için ön kamerayı ekran altına entegre etmeye odaklanıyor.

Son sızıntılara göre bu formdaki ilk örnek Galaxy S21 olabilir.

Akıllı telefon üreticileri, ana menü düğmesine yerleştirilen parmak izi okuyucuları ekran altına almayı büyük ölçüde başardı. Yani birçok şirket şu anda bu sistemi kullanan modeller üretiyor. Fakat şimdi bir de ön kameraların ekran altına alınması söz konusu. ZTE, OPPO, Huawei ve Samsung gibi şirketler ekran altı kamera teknolojisi üzerinde yoğun mesai harcayanların başında geliyor.

Hatta Samsung'un gelecek sene bu teknolojiyi barındıran bir modeli duyuracağı belirtiliyor. Mobil ürünlere yönelik sızıntılarıyla bilinen Ice Universe, Samsung'un S21 ile birlikte ekran altı kamera teknolojisini hayata geçireceğini ifade ediyor.

Bu sistemle alakalı en büyük kaygı ise ışık. Bildiğiniz gibi fotoğrafın oluşması için ışık gerekiyor. Ekran altına alınan ön kameranın ışığı yeterli miktarda toplayıp toplayamayacağı fazlasıyla merak ediliyor. Dolayısıyla şirketlerin bu durumu da göz önünde bulundurması şart.

Asıl amaç ne?

Ön kameraların da ekran altına alınmasıyla kullanıcılar gerçek anlamda tam ekran deneyimine ulaşıyor.
Ön kameraların da ekran altına alınmasıyla kullanıcılar gerçek anlamda tam ekran deneyimine ulaşıyor.

Akıllı telefonların kenar çıtalarını inceltmek; parmak izi okuyucu ve kameraları ekran altına entegre etmenin asıl amacı kullanıcılara tam ekran deneyimini sunmak.

Yani telefonun ön yüzünde ekstra herhangi bir şey olmadan doğrudan içeriğe odaklanmasını sağlamak. Bu da aslında kullanıcı istekleri doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

Yapılan araştırmalar kullanıcıların daha geniş bir ekran istediğini gösteriyor. Dolayısıyla şirketler de buna uygun çözümlere yöneliyor.

Konuyla alakalı olarak geçtiğimiz dönemlerde açıklama yapan OPPO Müdürü Oiao Jiadong şunları söylemişti:

    Kullanıcılar sürükleyici bir deneyim elde etmek için geniş ekran istiyor ve ürünlerden daha fazla işlevsellik bekliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >