Samsung kayıp cihazları bulan yeni uygulamayı duyurdu: SmartThings Find

Samsung SmartThings
Samsung SmartThings

Samsung, SmartThings Find uygulamasıyla kaybolan akıllı telefon, akıllı saat ve kablosuz kulaklıkları bulmayı sağlıyor.

Üstelik cihazların internet bağlantısı kopsa bile Bluetooth üzerinden tarama yapılabiliyor.

Akıllı telefonlar, akıllı bileklikler ve diğer cihazlar hayatlarımızla o kadar iç içe girmiş durumda ki birini kaybetmek gerçekten travmatik olaylara neden olabiliyor. Bu nedenle Samsung, sinyal olmasa bile akıllı telefonunuzu bulmanızı sağlayan SmartThings Find'i duyurdu.


Samsung'un yeni mobil uygulaması, kayıp akıllı telefon, saat ve kulaklığın bulunmasını sağlıyor.
Samsung'un yeni mobil uygulaması, kayıp akıllı telefon, saat ve kulaklığın bulunmasını sağlıyor.

Samsung'un mevcut Find My Mobile uygulamasının aksine SmartThings Find, Galaxy Watch ve hatta Galaxy Buds gibi ürünler için de benzer taramaları gerçekleştirebiliyor. Yani aslında saat ve kulaklık da doğrudan SmartThings Find uygulaması sayesinde harita üzerinden konum takibiyle bulunabiliyor.

Bunu yapmak için hücresel ya da Wi-Fi bağlantılarının yanı sıra Bluetooth tercih ediliyor. Bir cihaz eğer 30 dakika çevrimdışıysa, eşlenmemiş olsalar bile diğer Bluetooth tarafından algılanabilen cihazlara sinyal gönderiyor. Tüm veriler tamamen şifreleniyor ve böylece cihazlar haritadan görülebiliyor.

Bulunduktan sonra, sizi cihazınıza yönlendirmek için sesle birlikte 'yakınlarda ara' haritalar işlevi için AR sisteminden de yararlanılıyor. Cihazlara yaklaştığınızda renklerin yoğunluğu önemli oranda artıyor.

SmartThings

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >