Samsung'dan delikli ekranlara özel kamera sensörü: ISOCELL Slim 3T2

Samsung sensör
Samsung sensör

Samsung, yeni geliştirdiği ISOCELL Slim 3T2 sensörüyle delikli ekran kameraları için çok önemli bir görevi üstleniyor. Ayrıntılar haberimizde:

Ekran / çerçeve oranını artırmak isteyen akıllı telefon üreticileri son birkaç yıldır 'çentik' tasarımına yer veriyor. Ancak artık bu da yeterli gelmiyor. Çentiği de ortadan kaldıran yeni 'delikli ekranlar' gündemde.

Delikli ekranlar için en küçük sensör

Ekranda sadece tek bir noktada kamera barındıran bu sistem, çerçeveleri ve ölü alanları tamamen ortadan kaldırarak daha geniş bir kullanım yüzeyi sunuyor. Başta Samsung olmak üzere birçok dev isim de bu alanda yeni çözümler geliştiriyor. Güney Koreli şirketin yeni çözümü ise delikli ekranlar için önemli bir çıkış noktasına işaret ediyor.

Samsung'un delikli ekranlar için ürettiği en küçük kamera sensörü.
Samsung'un delikli ekranlar için ürettiği en küçük kamera sensörü.

Delikli ekrana sahip telefonlar için geliştirilen kamera sensörlerinin boyutu büyük öneme sahip. Samsung'unyeni sensörü de tam olarak bu noktaya eğiliyor. ISOCELL Slim 3T2 olarak isimlendirilen sensör, delikli ekranlar için en küçük kamera sensörü olma özelliği taşıyor. 1/3.4 inç boyut, 20 MP çözünürlük ve ISOCELL Plus teknolojisi gibi teknik detaylara sahip olan kamera, ışığı olabildiğince fazla toplayarak daha kaliteli fotoğraflar oluşmasını sağlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >