Samsung'dan dev adım: Sürücüsüz otomobiller Güney Kore'de test edilecek.

Sürücüsüz otomobil
Sürücüsüz otomobil

Apple'dan sonra Samsung da sürücüsüz otomobiller için önemli bir adım attı. Güney Koreli şirket, sürücüsüz otomobilleri anavatanında test edecek.

Dev teknoloji şirketleri, özellikle son birkaç yıldır yeni nesil elektrikli ve sürücüsüz otomobillere odaklanmış durumda. Başta Apple, Facebook, Samsung ve Google gibi isimler, önümüzdeki süreçte bu sektörü domine edecek gibi görünüyor.

Sürücüsüz otomobilleri test etmek için gerekli izinleri alan Apple, geçen hafta trafikteki ilk denemeleri gerçekleştirmeye başlamıştı. Bu aşamadan sonra Güney Koreli Samsung da önemli bir adım atarak, sürücüsüz otomobil testleri için anavatanını tercih etti.

Yaklaşık iki yıldır kendi kendine yol alabilen otomobiller üzerinde çalışan Samsung,Hyundai ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle bu pazardan pay elde etmek istiyor. Apple'daki gibi sıfırdan bir otomobil tasarlamak yerine kamera, sensör ve yazılımlara odaklanan Samsung, teknik tarafta otomobil üreticilerine büyük katkı sağlayabilir. Elbette Samsung bu sektörde de yalnız değil; zira Uber, NVIDIA ve Google da yedek parça için önemli adımlar atıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >