Sanal gerçeklik içerikleri tek bir platformda birleşiyor: Facebook 360

facebook 360
facebook 360

Facebook, şu anda platformda bulunan halihazırdaki tüm sanal gerçeklik içeriklerini Samsung Gear VR destekli Facebook 360 uygulamasıyla kullanıcıların karşısına getiriyor.

Sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin büyük önem taşıdığını düşünen Mark Zuckerberg, Facebook'ta bu tarz içeriklerin artmasıyla yeni projeleri filizlendirmeye başladı. Facebook 360 isimli özel bir uygulama hazırlayan şirket, gerçek ve sanal hayatı bu sistem vasıtasıyla birleştirmeyi amaçlıyor. Şimdilik yalnızca Samsung Gear VR ile birlikte çalışan sanal gerçeklik uygulaması, Samsung'un Gear VR destekli akıllı telefonları Galaxy Note 5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleriyle kullanılabiliyor.
Facebook'ta 25 milyondan fazla 360 derece fotoğraf var!
Sosyal ağa şu ana kadar toplamda 25 milyondan fazla 360 derece fotoğraf yüklenmiş. Buna ek olarak elbette videoların sayısı da azımsanmayacak seviyede. Dolayısıyla tüm bu sanal gerçeklik içerikleri, Facebook'un nispeten karmaşık yapısı içinde kaybolmadan Facebook 360 aracılığıyla tek bir platformda kullanıcıların karşısına getiriliyor.
Facebook'ta 25 milyondan fazla 360 derece fotoğraf var! Sosyal ağa şu ana kadar toplamda 25 milyondan fazla 360 derece fotoğraf yüklenmiş. Buna ek olarak elbette videoların sayısı da azımsanmayacak seviyede. Dolayısıyla tüm bu sanal gerçeklik içerikleri, Facebook'un nispeten karmaşık yapısı içinde kaybolmadan Facebook 360 aracılığıyla tek bir platformda kullanıcıların karşısına getiriliyor.
Dört farklı kanaldan içerikler görüntülenebilecek
Facebook 360 uygulaması, Explore, Following, Saved ve Timeline isimli dört farklı kanaldan içerikler topluyor. Tüm 360 derece içerikler Explore bölümü üzerinden görüntülenip, izlenebiliyor. Çok büyük bir havuz yerine yalnızca belirli başlı kişi ya da içerikleri takip etmek isteyen kullanıcılar için de özel bir seçenek sunuluyor: Following. Bunlar haricinde kaydedilenler bölümü üzerinden eski içeriklere ve Timeline bölümü üzerinden de kendi oluşturduğunuz 360 derece içeriklere erişim sunuluyor.
Dört farklı kanaldan içerikler görüntülenebilecek Facebook 360 uygulaması, Explore, Following, Saved ve Timeline isimli dört farklı kanaldan içerikler topluyor. Tüm 360 derece içerikler Explore bölümü üzerinden görüntülenip, izlenebiliyor. Çok büyük bir havuz yerine yalnızca belirli başlı kişi ya da içerikleri takip etmek isteyen kullanıcılar için de özel bir seçenek sunuluyor: Following. Bunlar haricinde kaydedilenler bölümü üzerinden eski içeriklere ve Timeline bölümü üzerinden de kendi oluşturduğunuz 360 derece içeriklere erişim sunuluyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >