Sanatçı Birsen Tezer'den linç edilen Bülent Ortaçgil'e destek

Bülent Ortaçgil
Bülent Ortaçgil

Türkiye'nin Ortadoğu politikası ve Başkanlık seçimleriyle ilgili yaptığı hükümeti destekler açıklamaları sebebiyle linç edilen Bülent Ortaçgil'e, sanatçı Birsen Tezer'den destek geldi.

Alternatif müziğin önemli seslerinden Bülent Ortaçgil, sanat yaşamı ve siyasi yaşam hakkında görüşlerini belirttiği bir röportaj verdi.

Ortaçgil, Türkiye'nin Ortadoğu politikası ve Başkanlık seçimleriyle alakalı olarak hükümet destekler yorumlarda bulundu.

Sabah Gazetesi'ne röportaj veren Ortaçgil'in bu açıklamaları, Twitter üzerinden linç edilmesine sebep oldu.

Mazhar Alanson'u linç eden kitle, aynı durumu Ortaçgil'e de uygulamaya başladı.

Bülent Ortaçgil
Bülent Ortaçgil

Ortaçgil, “Türkiye'de geçmişten itibaren toplumsal kesimler çok fazla birbirine rakip oldu. Farklı görüşteyiz diye senin müziğin ayrı, benimki ayrı, senin sineman ayrı, benimki ayrı. Ama böyle olmaz, bunu kırmamız gerekiyor, uzlaşmak zorundayız. Muhalefetiyle iktidarıyla uzlaşmamız gerekiyor. Sandıktan çıkan sonuca saygı duyulmalı öncelikle. Oy olarak da baktığımız zaman yüzde 52'yi yok mu sayacaksınız? Ya da muhalefette kalan yüzde 48'i? Başkan yüzde 52 civarında oy alarak seçilmiş. Muhalefet bunu kabul etmeli” ve “Çok üzücü. Türkiye, yaşanan gelişmelerden dolayı bölgeye müdahale etmek zorunda kaldı. Ortadoğu'nun, dünyadaki süper güçlerin bulunduğu bir alan haline gelmesi bizi bu müdahaleye zorladı. Bölgedeki bu gelişmeler, Türkiye'nin geleneksel dış politikasından farklı bir çizgide ilerlemesine de sebep oldu. Arap dünyasında yaşananlara baktığımızda, Türkiye'nin çok özel bir ülke olduğunu düşünüyorum. Türkiye, her şeyden önce devlet ve demokrasi geleneği olan bir ülke. Büyük çoğunluğu Müslüman. Bu açıdan baktığımız zaman, Türkiye'nin diğer Müslüman ülkelere model olacak bir ülke olduğunu düşünüyorum” açıklamalarında bulunmuştu.

Birsen Tezer'den Bülent Ortaçgil'e destek

Birsen Tezer ve Bülent Ortaçgil
Birsen Tezer ve Bülent Ortaçgil

Alternatif müziğin bir diğer önemli sesi Birsen Tezer, Bülent Ortaçgil'e desteğini belirten ilk isim oldu. Tezer, Ortaçgil'e sırtını dönenler hakkında, "Hayatınızın her alanında sizinle yürümüş, sizi düşündürmüş, büyütüp olgunlaştırmış bir insana birkaç cümleden ötürü ne çabuk yüz çeviriyorsunuz? Bu kendinize de yüz çevirmek değil midir? Sevgi emek ister, inanç bekler. Bir çırpıda satılamaz" ifadelerini kullandı.

İşte Birsen Tezer'in destek açıklaması

Birsen Tezer
Birsen Tezer

Ortaçgil'i tanımaya ve anlamaya çalışarak geçen onca yıldan sonra duruşuyla beni hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmayan nadir insanlardan biri olduğunu söylemek isterim. Keşke herkes onu böylesine acımasızca ve haksızca linç etmeden önce durup kendi duruşlarını bir gözden geçirse ve bunca yıl bu düzenin içinde ödün vermeden hatta bunu değiştirmeyi zihninden bile geçirmeden hümanist ve çözüm odaklı düşünen böylesine değerli bir müzisyene biraz daha saygıyla yaklaşmanızı istemek çok mu fazla?

Kendi öz değerlerinize bu kadar haince saldırırken önce kendinize olan saygınızı kaybettiğinizi göremiyor musunuz? Siz bu insanın dinleyicisi olarak hayatınızın her alanında sizinle yürümüş, sizi düşündürmüş, büyütüp olgunlaştırmış bir insana bir kaç cümleden ötürü ne çabuk yüz çeviriyorsunuz? Bu kendinize de yüz çevirmek değil midir? Sevgi emek ister, inanç bekler. Bir çırpıda satılamaz.

Şimdi Ortaçgil'e inanmaktan vazgeçmeyen ve destekleyen diğer müzisyen arkadaşlarıma yazılan yorumlar gibi beni de ezip linç edebilme özgürlüğüne sahipsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >