Sanatçı Haluk Levent, işitme cihazı çalınan Reşit için yeleğini sattı

Haluk Levent
Haluk Levent

Ünlü sanatçı Haluk Levent, işitme cihazı çalınan Reşit için Twitter hesabından bir kampanya düzenlemişti.

Ünlü sanatçı Haluk Levent, anne karnında oksijensiz kaldığı için iki kulağında işitme sorunu ile dünyaya gelen Reşit Polat'ın hikayesini sosyal medyaya taşımıştı.

Küçük çocuğun yaklaşık 1 ay önce, kapısının önünde oynarken işitme cihazı çalınmıştı. Ünlü sanatçı, sosyal medya hesabından bir kampanya başlatmış ve küçük Reşit için, konserlerinde giydiği yeleğini satacağını ifade etmişti.

Haluk Levent
Haluk Levent

Kampanya sonuç verdi

Konserlerinde giydiği ve kendisiyle adeta özdeşleşen yeleğini Reşit için sosyal medyada satışa çıkaran Levent'e ulaşan hayırsever bir iş adamı, çocuğun tedavi masraflarını karşılayacağını belirtti. Levent’in bu davranışı büyük beğeni topladı.

Reşit’in annesi Emine Polat, yaptığı açıklamada, oğlunun yaklaşık bir ay boyunca cihazsız kaldığını ifade ederek, bu sürede hırçın davranan Reşit'in yeniden gülmeye başladığını, bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Polat’ın açıklaması şu şekilde, "Yeniden cihaz bulma umudum yoktu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi birçok yere gittim ama cihazı kısa süre önce almamız nedeniyle yenileyemedik. AHBAP ekibine ulaştık, onlar bize yardımcı oldular. Allah onlardan razı olsun."

Haluk Levent kimdir?

Haluk Levent
Haluk Levent

26 Kasım 1968 tarihinde Adana-Yüreğir’de dünyaya geldi. İlkokulu Sabancı İlköğretim Okulu’nda okuyan Levent, liseyi Adana Atatürk Lisesi’nde tamamladı.

Sırasıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe Bölümü’nde kısa zamanlar öğrencilik yaptı.

Sürekli sınavlarla uğraşırken bir yandan da ticaret yapmaya başladı. Ticari açıdan başarısız olunca yaşadığı yeri terk etti ve çeşitli şehirlerde şarkı söylemeye başladı. İlk albümünün isminin “Yollarda” olmasının sebebi, hayatının bu kısmını sürekli yollarda geçirmesidir.

1992 yılından itibaren belirli mekanlarda sahne almaya başladı. 1993 yılında yayınladığı ilk albümü ile Anadolu Rock müziğini yeniden gündeme taşıdı.

Sanatçı, Ahbap adlı grubu ile ülkenin çeşitli yerlerine yardım kampanyaları düzenliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >