Sanayi Bakanı Varank, yerli ilaç için tarih verdi

Sanayi Bakanı Varank: Haziran ayında yerli ilaç konusunda müjdemiz olacak
Sanayi Bakanı Varank: Haziran ayında yerli ilaç konusunda müjdemiz olacak

Koronavirüse karşı aşı ve ilaç çalışmaları hakkında bilgi veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Haziran ayında yerli ilaç konusunda müjdemiz olacak" dedi.

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi sürerken bir yandan da aşı ve ilaç çalışmaları da devam ediyor. Bu doğrultuda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüs aşı ve ilacı ilgili sevindiren gelişmeyi açıkladı. Bakan Varank, Haziran ayını işaret ederek "Müjdemiz olacak" dedi.

Bakan Varank'ın açıklamaları:

"8 aşı projemiz var"

Aşı ve ilaç geliştirme alanındaki çalışmalarımıza virüs daha sınırlarımıza girmeden başladık. Bugün 17 projemiz devam ediyor. Bunların içinde 8 aşı projemiz var. Bazı aşı projelerinde daha erken sonuçlar da elde edebiliriz. Birinde hayvan deneyi aşamasına geldiğimizi açıklamıştım.

"Haziran ayında müjdemiz olacak"

Haziran ayında yerli kaynaklarla sentez ilaçta önemli bir müjdemiz olacak. Covid-19 projelerinde 300 stajyer araştırmacımıza burs vermeye başladık. Araştırmacılarımıza buradan başarılar diliyorum.

Tıbbi tanı kitleri önemli teknolojilerden bir tanesi. Tanıda ne kadar iyiyseniz tedavide etkinliğiniz o derece artıyor. KOBİ'lerden ürün odaklı projeleri talep ettik, bir haftada 446 başvuru aldık. KOBİ'lerin gücünü bize bir kez daha göstermiş oldu. Tanı alanında 10 projeyi destekliyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >