Sandıklarda tozlanmaya bırakılan, liselilerin bilemeyeceği 10 ev eşyası

Çok değil 20 yıl öncesine kadar birçok kadının kullanmaktan mutluluk duyduğu ev eşyalarını hatırlıyor musunuz?

Bir zamanlar insanlar basit şeylerden mutlu olurdu. Maddiyattan daha çok huzura önem verirlerdi… Zaman içinde zevklerimizden, yaşam tarzımıza kadar her şey bambaşka bir hal aldı. İşte bir zamanlar büyük annelerimizin, annelerimizin severek kullandığı dekorasyon unsurları;
Soba

                                    Odun-kömür sobaları her evin olmazsa olmazıydı. Son baharda kurulan sobalar, yaz döneminde kaldırılırdı. Sobalar genellikle evin en boş kısmına taşınır üzerine de mutlaka bir dantel örtülürdü.
Soba Odun-kömür sobaları her evin olmazsa olmazıydı. Son baharda kurulan sobalar, yaz döneminde kaldırılırdı. Sobalar genellikle evin en boş kısmına taşınır üzerine de mutlaka bir dantel örtülürdü.
Vitrin

                                    Şimdilerde birçok evde vitrin bulunmuyor. Eski yıllarda ise her kadın evinde bir vitrin takımının olmasını isterdi. Vitrinde hiçbir zaman kullanılmayan tabak, bardak vs bulunurdu. Vitrinin içindeki beyaz danteller ise kadınların vazgeçilmezleriydi.
Vitrin Şimdilerde birçok evde vitrin bulunmuyor. Eski yıllarda ise her kadın evinde bir vitrin takımının olmasını isterdi. Vitrinde hiçbir zaman kullanılmayan tabak, bardak vs bulunurdu. Vitrinin içindeki beyaz danteller ise kadınların vazgeçilmezleriydi.
Dantel

                                    Eskiden evlerin her köşesi dantelle bezeliydi. Televizyon mu izlemek istiyorsunuz, öncelikle danteli kırıştırmadan kaldırmanız gerekiyordu.
Dantel Eskiden evlerin her köşesi dantelle bezeliydi. Televizyon mu izlemek istiyorsunuz, öncelikle danteli kırıştırmadan kaldırmanız gerekiyordu.
Ev telefonu

                                    Cep telefonlarının olmadığı yıllarda ev telefonlarına çok fazla kıymet verilirdi.
Ev telefonu Cep telefonlarının olmadığı yıllarda ev telefonlarına çok fazla kıymet verilirdi.
Duvardan duvara halı

                                    Son yıllarda ev hanımları büyük, hantal halıları tercih etmiyor. Temizliği kolay halılar daha çok kullanılıyor.
Duvardan duvara halı Son yıllarda ev hanımları büyük, hantal halıları tercih etmiyor. Temizliği kolay halılar daha çok kullanılıyor.
Davul fırın

                                    Mutfakların en önemli eşyasıydı “kırmızı davul fırınlar.” Genellikle buzdolaplarının üzerinde bulunan fırınlar, kullanılacağı zaman halının üzerine indirilirdi.
Davul fırın Mutfakların en önemli eşyasıydı “kırmızı davul fırınlar.” Genellikle buzdolaplarının üzerinde bulunan fırınlar, kullanılacağı zaman halının üzerine indirilirdi.
Terek

                                    Mutfak dolaplarının çok fazla tercih edilmediği yıllarda, dekorasyonun en önemli parçasıydı terekler.
Terek Mutfak dolaplarının çok fazla tercih edilmediği yıllarda, dekorasyonun en önemli parçasıydı terekler.
Sedir

                                    Köşe takımlarının yaygın olarak kullanılmadığı yıllarda evlerin başköşesinde sedirler bulunurdu.
Sedir Köşe takımlarının yaygın olarak kullanılmadığı yıllarda evlerin başköşesinde sedirler bulunurdu.
VHS kaset oynatıcı

                                    Evlerde bulunan video oynatıcılar bir nevi zenginlik göstergesiydi. Özellikle evin erkekleri bu müthiş teknolojik cihazın zarar görmemesi için büyük uğraş gösterirdi.
VHS kaset oynatıcı Evlerde bulunan video oynatıcılar bir nevi zenginlik göstergesiydi. Özellikle evin erkekleri bu müthiş teknolojik cihazın zarar görmemesi için büyük uğraş gösterirdi.
Emaye tabak

                                    Neredeyse herkesin evinde bulunan bu emaye tabak; meyve, tatlı ya da kızartma servislerinin olmazsa olmazıydı.
Emaye tabak Neredeyse herkesin evinde bulunan bu emaye tabak; meyve, tatlı ya da kızartma servislerinin olmazsa olmazıydı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >