Sandıkların yüzde 99'u açıldı

Seçim
Seçim

31 Mart 2024 Yerel Seçimi için Türkiye geneli seçim sonuçları belli oluyor. Sandıkların yüzde 99'u açıldı.

2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için Türkiye’de oy kullanan milyonlarca kişi seçim sonuçlarını bekliyor. Oy kullanma işlemi tamamlandı. Oy sayımı süreci devam ediyor.

En fazla aday İstanbul'da yarıştı

YSK'nın seçim takvimi kapsamında siyasi partiler ve bağımsız adaylar, adaylık başvurularını 20 Şubat Salı günü mesai bitimine kadar ilgili il ve ilçe seçim kurullarına teslim etti.

İnceleme sonucu il ve ilçe seçim kurullarınca kesin aday listeleri 3 Mart Pazar günü açıklandı.

49 adayla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, en çok adayın yarıştığı belediye oldu. Bu adaylardan 22'si siyasi parti, 27'si ise bağımsız olarak seçime katıldı.

İstanbul'u 29 adayla Gaziantep, 28 adayla Malatya takip etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından 3'ü bağımsız, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından ise 5'i bağımsız olarak seçime girdi.

Ankara için 24 aday yarıştı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 19'u siyasi parti, 5'i bağımsız olmak üzere 24 aday yarıştı.

Seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen genelgeyle, seçimlerin ardından Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi amacıyla 1 Nisan Pazartesi günü tatil edildi.

Mahalli seçimlerde kimler seçilir?

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre yaklaşık 50 milyonun üzerinde seçmen, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullandı. Seçimde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenmektedir. Bunların yanı sıra belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve ihtiyar heyetleri belirlenecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >