Şanlıurfa alarm veriyor: Asılsız aşı haberleri kulaktan kulağa yayılıyor

Şanlıurfa en düşük aşı oranına sahip il olarak dikkati çekiyor
Şanlıurfa en düşük aşı oranına sahip il olarak dikkati çekiyor

Şanlıurfa'da COVID-19 vakaları her geçen gün artıyor. Buna rağmen Şanlıurfa yüzde 47,8 ile Türkiye'nin en düşük aşılama oranına sahip il durumunda. Bu durumun en önemli sebebinin kulaktan kulağa yayılan asılsız haberler olduğu belirtiliyor. Yetkililer, vatandaşları bilimsellikten uzak söylemlere inanmamaları konusunda uyardı.

Aşılamada en düşük orana sahip Şanlıurfa'da vaka sayıları günden güne artıyor. 50 yataklı yeni yoğun bakım servisi açılan kentte yapılan tüm çağrılara rağmen hala aşı programına katılan kişi sayısı beklenenin çok altında.

Tüm çabalara rağmen aşılama istenilen düzeye gelmiyor

Mobil ekipler kentin farklı noktalarında gün boyu aşılama yapıyor. Yetkililer, "aşınızı olun" çağrılarını her gün yineliyor. Ancak tüm çabalara rağmen Şanlıurfa'da aşılama oranı, hala istenilen seviyede değil. Vaka sayılarının artması nedeniyle önlemler artırıldı.

"Bilime dayanmayan şeylere inanıyorlar"

Uzmanlar, aşı olmaktan kaçınan vatandaşları, asılsız haberlere inanmamaları konusunda uyardı.

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Doktor Faruk Günak, "Bilime dayanmayan kanıta dayanmayan algılarla ya da fısıltı gazetesiyle kulaktan dolma bilgilerle hareket ediliyor. İşte aşı yaptım öldüm, aşı yaptım şu hastalığa yakalandım. Bunların tamamı doğru değil" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >