Şanlıurfa’da koruma altındaki oklu kirpinin öldürülmesine inceleme

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde oklu kirpi boğazı kesilerek öldürüldü.
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde oklu kirpi boğazı kesilerek öldürüldü.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında bulunan oklu kirpinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin inceleme başlatıldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 60 kilometre uzaktaki Aşağıkaracaören Mahallesi'nde bazı kişilerin köpek yardımıyla yuvasından çıkardığı oklu kirpiyi sopayla öldürmesine ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Ekipler, olayı gerçekleştirenlerin kimliğinin tespiti ve bu kişilere gerekli cezai işlemlerin uygulanması için inceleme başlattı.

Öte yandan, şahısların, oklu kirpiyi yuvasından çıkarmak için beslenmesi yasak 'pitbull' cinsi köpek kullandığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Şanlıurfa Siverek'te bazı kişilerin yuvasından çıkardığı oklu kirpiyi pitbul cinsi köpek ısırarak yere attı. Cebindeki bıçağı çıkaran bir kişi, nesli tükenmek üzere olan kirpiyi boğazını vahşice keserek katletti. Kirpiye saldıran köpek de yüzüne saplanan oklar nedeniyle yaralandı.

Görüntüler tepki çekti

Cep telefonuyla çekilen görüntüler sosyal medyada yayımlanınca vahşet ortaya çıktı. Görüntüleri izleyenler yaşanan vahşete tepki gösterdi. Nesli tükenmek üzere olan oklu kirpiyi öldürenlerin kim oldukları ve neden öldürdükleri konusunda ise herhangi bir bilgi elde edilemedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >