Sarıgül'ün partisinin detayları netleşti: İki kez üst üste iktidar olamayan bırakacak

Mustafa Sarıgül
Mustafa Sarıgül

Mustafa Sarıgül’ün kuracağı partinin detayları netleşmeye başladı. Türkiye Değişim Hareketi (TDH) aynı adla partileşecek. 4 Ocak’ta tabelasını asmaya hazırlanan Türkiye Değişim Hareketi Partisi’nin tüzüğüne göre iki kere üst üste partiyi iktidara taşıyamayan genel başkan, genel başkanlıktan düşecek.

Türkiye Değişim Hareketi ismini verdiği oluşum ile il il, ilçe ilçe dolaşan Mustafa Sarıgül, parti kurmak için çalışmalarına hız verdi. Sarıgül'ün partisinin ismi, genel merkez binasının yeri, ilan edileceği tarih gibi bilgilerin yanı sıra, tüzük maddelerine ilişkin detaylar da ortaya çıktı. Sarıgül'ün partisinde iki kez üst üste partisini iktidar yapamayan genel başkanın görevi kesin olarak düşecek.

Genel merkez Beysukent'te olacak

Mustafa Sarıgül’e yakın bir kaynak, “Çok büyük ihtimalle parti ocak ayında kurulacak. Ocak ayının ilk iş günü diyebiliriz. Hareketin ismi Türkiye Değişim Hareketi (TDH). Partinin ismi de Türkiye Değişim Hareketi Partisi olacak. Ankara İl Binası hazır. Genel merkez binası da bitmek üzere. Genel merkez binası Beysukent’te olacak” dedi.

"Cumhur ittifakında yer almayacak"

“Diğer partilerin tamamı aynı, hepsini çok benzer, demokrasiden uzak görüyoruz. Biz farklıyız. ‘Diğerleri’ ve ‘biz’ diye düşünüyoruz” ifadelerini kullanan kaynak, TDH’nin, “Cumhur İttifakı’nda yer alacağı” iddiasına ilişkin de “O tamamen palavra. Algı oluşturmaya yönelik bir söylem. Biz bu ittifaklara yönelik olarak kendimizi tanımlamıyoruz. Bu ittifakların zaten tanımı şu; tek başlarına hayatta kalamayanlar birbirlerine dayanarak ayakta kalıyorlar. Milletvekilleri genel başkanların milletvekilleri, halkın değil. Biz yüzümüzü halka döneceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >