Sarımsak suyu koronavirüsten korur mu?

Arşiv
Arşiv

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, sarımsak suyunun koronavirüsü engellediği iddialarına yönelik "Koronavirüse karşı koruyuculuğu kesinlikle yok. Sadece kokarsınız bir işe de yaramaz" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, koronavirüsle ilgili yanlış bilgilerin dolaşımda olduğunu belirterek "Sarımsağın solunum sisteminde antiviral etkisini herkes biliyor. Ama koronavirüse karşı koruyuculuğu kesinlikle yok. Sadece kokarsınız bir işe de yaramaz" ifadelerini kullandı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı üyesi Prof. Dr. Levent ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

İşte yazının ilgili bölümünden özet:

Benim de sıklıkla okuduğum, duyduğun, kendisinin de dikkat çektiği konu “sarımsak suyunun içilmesi halinde vücuda koronavirüs girişini engellediğine” yönelik söylenti.

Sarımsağın solunum sisteminde antiviral etkisinin olduğunun bilinen bir gerçek olduğunu öncelikle kayda geçirip ekledi:

  • “Koronavirüse karşı koruyuculuğu kesinlikle yok. Sadece kokarsınız bir işe de yaramaz…”
  • Daha kolay ve kesin olan koruyucu maske, mesafe, temizlik varken sarımsak suyunun peşinde neden koşulur benim de aklım ermedi.

Prof. Dr. Akın da devamını getirdi:

“Bakın sizin aracılığınızla uyarıyorum, ‘yedim, koronavirüse karşı korundum’ diyen varsa, bilsin ki siperden çıkan asker gibi alnının ortasına Covid-19 kurşununu yer…”

Nasıl bir toplumuz anlamak zor, elde daha iyi koruyan varken, hepsini bir kenara bıraktı…

Kelle paçayı bitirdi, sarımsak suyuna başladı…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >