Sarıyer'de genç doktorun sır ölümü: Nikahına ve uzmanlığına bir ay kalmıştı

İstanbul Sarıyer'de yaşayan ve Hamidiye Etfal Hastanesi'nde kadın doğum asistanı olarak görev yapan Eylül Karagöz, evinde baygın halde bulundu. İlk müdahaleyi yine doktor olan erkek arkadaşı yapsa da kurtarılamadı. Nikahı ve uzmanlık alımı için sayılı günü kalan doktorun kesin ölüm nedeni otopsiyle netleşecek.
İstanbul Sarıyer’de, 30 yaşındaki kadın doğum asistanı Dr. Eylül Karagöz, kaldığı apartman dairesinde mutfakta baygın halde bulundu. Hemen hastaneye kaldırılan genç doktor, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölüm nedeninin kesinleşmesi için otopsi yapılacağı öğrenildi.

Trajik olayı ilk kurye farketti
Ekol TV muhabiri Gizem Gündoğdu'nun aktardığına göre, olay Karagöz’ün yemek siparişi vermesiyle ortaya çıktı. Kurye kapıyı açan olmayınca apartmandan ayrılmak üzereyken, genç doktorun erkek arkadaşı eve geldi. Durumu anlatan kuryeden sonra kapıyı açan erkek arkadaşı, Karagöz’ü mutfakta hareketsiz şekilde buldu.
İlk müdahaleyi yakınları yaptı
İlk müdahaleyi erkek arkadaşı ve apartman sakinleri yaptı. Kalp masajına yanıt vermeyen Karagöz, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen yaşamını yitirdi.

Doktor çift bir ay sonra hem nikahlanacak hem de uzmanlıklarını alacaktı
Edinilen bilgilere göre Karagöz, erkek arkadaşıyla aynı evde yaşıyordu ve çiftin bir ay sonra nikâh masasına oturacağı öğrenildi. Aynı zamanda kadın doğum asistanı olan çiftin uzmanlıklarını almalarına da yalnızca bir ay kalmıştı.
İlk değerlendirmeler kalp krizine işaret etti
Karagöz’ün ani ölümü üzerine savcılık soruşturma başlattı. Cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, ilk değerlendirmeler kalp krizine işaret etti. Ancak kesin ölüm nedeni otopsi sonucuyla belli olacak.

"Bildiğimiz sağlık sorunu yoktu çok şaşkınız"
Komşuları, genç doktorun bilinen bir sağlık sorunu olmadığını dile getirerek, “Çok şaşkınız, hâlâ inanamıyoruz. İkisi de genç, hayatlarının en güzel dönemindeydiler” sözleriyle üzüntülerini dile getirdi.