Şarkıcı Özgün: "Allah bir daha hiçbirimize böyle şeyler yaşatmasın"

​Şarkıcı Özgün: "Darbe olduğuna ihtimal vermedim"
​Şarkıcı Özgün: "Darbe olduğuna ihtimal vermedim"

Şarkıcı Özgün, 15 Temmuz darbe girişimi akşamı yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu akşam

hava kuvvetleri komutanı, havacı generaller ve üst düzey komutanların derdest edildiği düğünde sahne olan Özgün, o gece yaşadıklarını verdiği bir röportajda anlattı.

"İlk anda kız tarafı-erkek tarafı tartışıyor sandım. Sonrasında idrak ediyor insan"

Olayı ilk başta idrak edemediğini belirten Özgün, o anları şöyle anlatıyor: "İlk anda kız tarafı-erkek tarafı tartışıyor sandım. Sonrasında idrak ediyor insan. Allah korusun tam olayın merkezindeymişiz, en büyük olay orada oluyor. İsteseniz o kadar komutanı bir araya toplayamazsınız. Hepsi oradayken yapılmış bir girişim. Askerleri görmeye başladık. Buradan çıkmayacağımızı söylemeye başladılar. Hemen annemleri aradım. Aklıma ilk Ediz geldi. Onun üzerine bir-iki saat kuliste tutulduktan sonra bizi arka tarafa aldılar. 'Burada bu kadar asker varken darbe olsa askerlerin burada işi ne?' diye düşünüyorsun. Darbeye ihtimal vermiyorsun. Hem ülkeye karşı, hem silahlı kuvvetlere karşı yapılan bir darbe girişimi. Arkada helikopterler inip kalkıyor. Meğer bazı askerleri alıp götürüyorlarmış"

Silah seslerini duyduklarını ve evlerine gidemediklerini belirten ünlü şarkıcı sonrasında yaşadıklarını ise şöyle anlatıyor: "Tabii tabii var. Duyduk silah seslerini. Daha sonra saat 03.30-04.00 civarı bir-iki asker geldi ve bize "Gidebilirsiniz" dedi. Köprülerin kapalı olduğunu duyduk, geçemedik. Davulcu arkadaşımızın evi Anadolu yakasındaydı, hep beraber oraya gittik. Evde televizyonu açınca inanamadık. Büyük bir dehşet, büyük bir korku. Her geçen gün tabii olayların iç yüzü şaşırttı ve dehşete düşürdü hepimizi. Allah bir daha hiçbirimize böyle şeyler yaşatmasın"

Kaynak: Sabah

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >