Şarkılarıyla duygularımıza farklı bir mana katan ses: Kalben

Kalben

Ne ismi bir sahne adı ne de derdi alternatif müziğin soul kızı olmak. Elinde gitarı önünde mikronu; içeriğimizin konuğu Kalben.

"Her yerde saçlar" deyip kazandığı ünüyle mi başlasak yoksa isminin hep sahne adı olarak sanılıp "Kalben, gerçek adı ne?" diyerek Google'de arama yapılmasıyla mı?

Her şeyden önce Kalben'i kısaca tanıyalım

Kalben'i tanıyalım
Kalben'i tanıyalım
Kalben'in hayatımıza girişi
Kalben'in hayatımıza girişi

Yaşadıklarını kaleme döktüğü şarkısı Saçlar ile çıkış yakalayan fakat öncesinde internet üzerinde yayınladığı şarkıları ve verdiği mini konserleriyle hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine sahip olan Kalben, popüler kültürün nimetinden yararlanarak kısa sürede kim bu kız dedirtmeye başlamıştı.

Reklam filmlerinde kullanılan, insanların, "annem de benim dökülen saçlarım için aynı yorumu yapıyor" diyerek mizah yaptığı bu şarkı, onu kısa sürede alternatif müziğin bilinen isimleri arasına sokmuş oldu.

Haydi Söyle deyip hepimizi ağlattı

                                    Tarzını hiçbir zaman kaybetmeyen Kalben, bir İbrahim Tatlıses klasiği olan 'Haydi Söyle' ile herkesi ağlattı. O kadar değişik yorumladı ki bir zaman sonra bizlere İbrahim Tatlıses'in yorumunu bile unutturdu. Ve elbette bu şarkıda reklam kampanyalarında kullanıldı.
Haydi Söyle deyip hepimizi ağlattı Tarzını hiçbir zaman kaybetmeyen Kalben, bir İbrahim Tatlıses klasiği olan 'Haydi Söyle' ile herkesi ağlattı. O kadar değişik yorumladı ki bir zaman sonra bizlere İbrahim Tatlıses'in yorumunu bile unutturdu. Ve elbette bu şarkıda reklam kampanyalarında kullanıldı.
Fakat 'o ne' Kalben?

                                    Kalben'in reklam maceraları bununla da sınırlı kalmadı. Doğu Demirkol ile birlikte yer aldıkları kısa film tadındaki 'o ne' reklamı zamanla müziğiyle bile çok sevildi. Öyle ki reklamda, 'Kalben ismi gerçek mi?' şeklindeki Google aramalarına bile bir görderme yapıldı.
Fakat 'o ne' Kalben? Kalben'in reklam maceraları bununla da sınırlı kalmadı. Doğu Demirkol ile birlikte yer aldıkları kısa film tadındaki 'o ne' reklamı zamanla müziğiyle bile çok sevildi. Öyle ki reklamda, 'Kalben ismi gerçek mi?' şeklindeki Google aramalarına bile bir görderme yapıldı.
Yeni albümüyle bambaşka bir Kalben

                                    Saçlar ve devam eden süreçle yakalamış olduğu çıkışı yeni albümle devam ettiren Kalben, hem okuma tarzı hem de şarkı sözleriyle kendini daha çok sevdirdi. 'Ben Her Zaman Sana Aşıktım', 'Sonsuza Kadar' ve 'Derdimin Çiçeği'... Günlük hayatta sahip olduğumuz ifade biçimlerini notalara döktüğü şarkılarıyla artık yerini tamamen sağlamlaştırdı. Belirli bir tarzın değil her türlü müzik zevkinin sevilen ve dinlenen sesi oldu.
Yeni albümüyle bambaşka bir Kalben Saçlar ve devam eden süreçle yakalamış olduğu çıkışı yeni albümle devam ettiren Kalben, hem okuma tarzı hem de şarkı sözleriyle kendini daha çok sevdirdi. 'Ben Her Zaman Sana Aşıktım', 'Sonsuza Kadar' ve 'Derdimin Çiçeği'... Günlük hayatta sahip olduğumuz ifade biçimlerini notalara döktüğü şarkılarıyla artık yerini tamamen sağlamlaştırdı. Belirli bir tarzın değil her türlü müzik zevkinin sevilen ve dinlenen sesi oldu.
Elbette bunda, sahip olduğu doğallığı ve sosyal medya için değiştirmediği kimliği de etkiliydi
Elbette bunda, sahip olduğu doğallığı ve sosyal medya için değiştirmediği kimliği de etkiliydi
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >