Satış hedeflerini tutturamayan işçilere canlı kurt yeme cezası

Satış hedeflerini tutturamayan Çinli işçiler, çalıştıkları şirket tarafından canlı kurt yemekle cezalandırıldı.

Çin'in Shaanxi eyaletinin Hanzhong şehrinde 8 Kasım'da düzenlenen toplantıda bir satış firmasının çalışanları, belirlenen satış hedeflerine ulaşamadıkları için canlı kurt yemeye zorlandı. Sarı üniformalar giyen yaklaşık 50-60 kadar işçi, Hanzhong kentinin meydanında toplanarak bu sıra dışı cezalandırmaya tanık oldu. İşçilerden birçoğunun ellerinde yapı malzemeleri, dekorasyon ürünleri ve inşaat hizmetleri tanıtıcı broşürleri olduğu görüldü.

- Yeterli sayıda müşteri getiremeyen işçilerin ismi tek tek anons edildi

İşçilerin Çinli 'Ai Jia' adlı firma adına çalıştığı, firmanın da 10 farklı inşaat firmasının satış hizmetlerini üstlendiği belirtildi. Ellerinde iki plastik çanta taşıyan ve soyadı Cao olan firma yetkilisi, yeterli sayıda müşteri getirmekte başarısız olan işçilerin isimlerini anons etti. Cao'nun tuttuğu plastik torbanın birinde çok sayıda canlı kurdun bulunduğu açıklandı. Diğer torbada ise yemek çubukları, bardaklar ve iki şişe Baiju olduğu kaydedildi.



- İşçiler, kaybettiği her bir müşteri için 4 adet canlı kurt yemek zorunda


Huashang Daily muhabirine konuşan çalışanlardan biri: "Bugün canlı kurt yemekle cezalandırıldık. İşçiler, kaybettiği her bir müşteri için 4 adet canlı kurt yemek zorunda." sözlerini dile getirdi. İşçilerin her sabah toplanarak o günün satış hedeflerini belirlediği, eğer hedefi tutturamazlar ise ertesi gün cezaya çarptırıldıkları açıklandı. Satış hedefini yakalayamayan hamile bir işçinin içine kurt atılmış likör dolu bardağı içmeyi reddederek, "Gebe olduğum için şu anda canlı kurt yiyemem, alkol de içemem." sözleriyle cezasına karşı çıktı. Hamile işçinin çalışma arkadaşlarından bir adamın, kadının yerine cezayı üstlendiği kaydedildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >