Savaşın ortasında turizm tepki çekiyor

Ukrayna'da tartışmalı savaş turizmi fikir çatışmalarına neden oluyor.
Ukrayna'da tartışmalı savaş turizmi fikir çatışmalarına neden oluyor.

Rusya Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna'nın başkenti Kiev'e "savaş turizmi" adı altında ziyaretler başladı. Savaş ortamını deneyimlemek isteyen turistler bölgeye giderken bu duruma tepki gösterenler de var.

Savaşın hala devam ettiği bir yerde tatil yapma fikri sizce de biraz abartı değil mi?

Avrupa'nın doğusunda devam eden Rusya-Ukrayna savaşı için bazı şirketler özellikle başkent Kiev'e "savaş turizmi" adı altında ziyaretler gerçekleştirmeye başladı.

Tepki gösterenler de var

Çatışmanın ortasında yaşamanın nasıl bir deneyim olduğunu merak edenlerin davet edildiği etkinlik, haliyle büyük tepkilere de neden oluyor. Özellikle savaş nedeniyle hayatını kaybedenlere saygısızlık yapıldığına ilişkin söylemlerin arttığını görüyoruz.

Savaşta zarar gören araçlar böyle sergileniyor.
Savaşta zarar gören araçlar böyle sergileniyor.

Öte yandan bundan ders çıkarmak maksadıyla önemli olduğunu savunanlar da var. Turizm, Ukrayna'nın önemli gelir kaynaklarından biriydi ve savaş sonrası için de şüphesiz önemli olacak. Özellikle maceraperestler için şu an sezon açılmış görünüyor.

  • 2013'te ABD'den Irak'ın başkenti Bağdat'a da savaş turizmi yapıldığı biliniyor.

Talebe göre seçenekler de mevcut. Geçmişte savaşın olduğu fakat artık savaşın bittiği bölgeler risksiz gösterilirken. Protestoların ve çatışmaların olduğu ülkeler az riskli, savaşın devam ettiği bölgeler ise yüksek riskli kategoride.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Savaş olan bir bölgeye gider miydiniz?


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >