Savunma Sanayii Başkanı Demir, ABD'nin yaptırım kararını değerlendirdi

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir- Arşiv
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir- Arşiv

ABD'nin yaptırım kararını değerlendiren Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bu münhasır kendi içinde kalması gereken bir olay. İlişkilerimizi çok etkilememesini bekliyoruz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın görev süresinin dolmasına çok kısa bir süre kala Ankara-Washington hattında tansiyonu yükseltecek bir gelişme yaşandı.

ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'i yaptırım listesine aldı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerine katıldığı TBMM'de basın mensuplarının, ABD'nin Türkiye'ye Rusya'dan aldığı S-400 savunma sistemi nedeniyle yaptırım uygulama kararına ilişkin sorusunu cevapladı.

Demir, bu kararın Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri etkilemeyeceğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bir müttefik ilişkisi var aramızda. NATO müttefikiyiz. Kendilerinin de belirttiği gibi; başka ortamlarda birçok alanda Türkiye ile işbirliği var; devam etmesini onlar da bekliyor, biz de bekliyoruz.

Bu, münhasır kendi içinde kalması gereken bir olay. İlişkilerimizi çok etkilememesini bekliyoruz.

Biz kendi çevremizde bunun çarelerini buluruz.

Bizim açımızdan yerli sanayinin gelişmesi konusu devam edecek, belki daha hızlı devam edecek. Bir anlamda bir işaret fişeği ve uyarı olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >