Savunma Sanayii Başkanı: Sürü insansız hava araçları çalışmaları başlıyor!

Drone
Drone

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Twitter'dan yaptığı açıklamayla birlikte sürü halinde dolaşacak insansız hava araçları için gerekli çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Yıllardır yerli ve milli projelerle birçok farklı ülkeye örnek olan Türkiye, savunma teknolojilerindeki çalışmalarına devam ediyor. Özellikle son birkaç yılda Altay, Hürkuş ve Anka ile elde edilen başarılar, insansız araçlar konusunda da karşımıza çıkıyor.

Çalışmalar başlıyor

Zira son olarak Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yaptığı açıklamayla birlikte sürü halinde gezecek olan insansız araçların projelerinin başlatılacağını net bir şekilde açıkladı.

İHA geliştirme sürecini 2004 yılında başlatan Türkiye, SSM ve TUSAŞ arasında imzalanan sözleşmeyle önemli bir aşama kaydetti. Ardından 2009 yılında Bayraktar Blok A ile ilk otomatik uçuş testleri başarılı bir şekilde tamamlandı. Akabindeki süreçte 2015 yılında da ilk başarılı test atışını gerçekleştiren silahlı Bayraktar Taktik İHA, yerli üretim konusundaki en başarılı örneklerden biri.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >