Savunma sanayisinin aday araştırmacıları TÜBİTAK yetkilileriyle buluştu

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş

Savunma sanayisine nitelikli Ar-Ge personeli yetiştirmek ve öğrencilerin henüz öğrenim dönemlerinde mesleki uygulama yapmalarını sağlamak amacıyla uygulanan Kısmi Süreli Aday Araştırmacı İstihdamı Programı’na TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE)’de katılan aday araştırmacılar TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş ile TÜBİTAK SAGE yerleşkesinde bir araya geldi.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, söz konusu etkinlik TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'nde (SAGE) gerçekleştirildi.

Aday araştırmacılara yaptığı konuşmada Aday Araştırmacı İstihdam Programı ile özel olarak ilgilendiklerini vurgulayan TÜBİTAK Başkanı Mandal, TÜBİTAK SAGE tarafından başlatılan bu girişimin, bütün merkez ve enstitülerde uygulama hedeflerinin olduğunu dile getirdi.

TÜBİTAK SAGE’nin daha önceki deneyimleri sayesinde süreci hızlı bir şekilde başlattığına vurgu yapan Mandal, programın TÜBİTAK’ın insan kaynağı açısından önemli olduğunu ifade etti.

TÜBİTAK’ın hizmet verdiği alanların kritik öneme sahip olduğunun altını çizen Mandal, TÜBİTAK temel araştırma süreçlerinden başlayıp, ürünleşmeye giden süreci yöneten, teknoloji geliştirme alanında ciddi potansiyeli olan ve bu potansiyelini de ortaya koyan bir kurum olduğunu dile getirdi.

"Birlikte çalışmak çok kritik bir süreç yönetimini de beraberinde getiriyor"

Hasan Mandal, TÜBİTAK SAGE’nin interdisipliner yaklaşımla çalışan bir kurum olduğunu vurgulayarak, “birçok alanda çalışan arkadaşlarımız burada birlikte süreç yürütüyorlar. Bu kadar çok disiplinle birlikte çalışmak çok kritik bir süreç yönetimini de beraberinde getiriyor” diye konuştu.

"TÜBİTAK SAGE ciddi bir lokomotif"

TÜBİTAK SAGE’nin hizmet sunduğu savunma sanayinin Türkiye’de ciddi bir lokomotif olduğunun altını çizen TÜBİTAK Başkanı Mandal, COVID-19 küresel salgınına karşı sürdürülen aşı ve ilaç çalışmalarında yürütülen süreçlerin de savunma sanayinde kazanılan deneyimlerden edinilen kazanımlarla gerçekleştirildiğini ifade etti ve diğer sektörlerde de bu deneyimleri uygulamaya konulacağını dile getirdi.

TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş ise, aday araştırmacıların karşılıklı memnuniyet çerçevesinde tam zamanlı personel olarak istihdam edileceklerini, yeni deneyimlenen bu süreç ile yeni tecrübeler de kazanıldığını vurguladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >