Seçilmiş birkaç güzel kitaptan daha güzeli, onu nerede okuduğunuzdur: İşte bir an önce yeni kitabınıza başlamak isteyeceğiniz 15 okuma köşesi

"Seçilmiş birkaç güzel kitaptan güzel, ne olabilir?" demiştir Fransız yazar Victor Hugo bir yazısında... Seçilmiş birkaç güzel kitaptan daha güzeli, onu okuduğunuz yerdir.

"Kadınlar gençlik için, yemek doymak içindir. Dostlar cemiyet için, seyahatler öğrenmek için, ev; çiçek, taş ve antika şeyler satın almak içindir, bunlar daha sonra insanı fazla ilgilendirmezler. Kitaplar; hem gençlik, hem ihtiyarlık, hem hastalık, hem açlık, hem yel, hem yağmur, hem de soğuk içindir" diyor ünlü edebiyatçı Johann Wolfgang Von Goethe; yani, insan hayatından her şey demektir kitap... Kişinin hayattan neredeyse her izi bulduğu kitapların en güzel yanı ise; onu nerede okuduğunuzdur. Bir sahil kasabasındaki taş evin çiçekli bahçesinde, rutubet kokulu, sıvalı, soğuk bir odada ya da sımsıcak güneşin altındaki bir salıncakta... Kitabın sayfalarını çevirdiğinizde hangi havayı soluyorsanız, o psikolojiye bürünürsünüz. İşte bir an önce yeni kitabınıza başlamak isteyeceğiniz 15 okuma köşesi!
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >