Şehidin bayrak sevgisi kabrinde anıt oldu

Bayrak anıtı
Bayrak anıtı

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce cephanelik olarak kullanılan okulun önündeki direğe, "Ben olduğum sürece, ülkemde bayraksız direk kalmayacak" diyerek Türk bayrağını asan şehit Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Özer'in kabrine bayrak anıtı yapıldı.

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce cephanelik olarak kullanılan okulun önündeki direğe, "Ben olduğum sürece, ülkemde bayraksız direk kalmayacak" diyerek göğsünden çıkardığı Türk bayrağını asan şehit Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Özer'in, Konya'nın Akşehir ilçesindeki kabrine bayrak anıtı inşa edildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Özer
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Özer

Diyarbakır'ın Lice kırsalında, 31 Mayıs'ta PKK'lı teröristlere yönelik operasyon sırasında şehit düşen Selçuk Özer'in, Akşehir ilçesindeki Doğrugöz Mahallesi'nde bulunan mezarı başına inşa edilen bayrak anıtı, düzenlenen törenle açıldı.

24 metrekare büyüklüğündeki Türk bayrağı göndere çekildi. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve şehit için dua edildi.

Şehidin babası Yusuf Özer, buradaki konuşmasında, anıtın, oğlunun verdiği Türk bayrağı mücadelesinden esinlenilerek yapıldığını belirtti.

"Benim ülkemde bayraksız direk kalmayacak"

Baba Özer, şehit oğlunun Diyarbakır'da yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Lice kırsalında bir ihbar alıyorlar. Okulda PKK'nın cephaneliğinin olduğu bilgisi geliyor. Operasyona çıkıyor ve bakıyorlar ki okul var ama içi cephanelik. Önünde direk var, bayrağı yok. Öğrencisi var, öğretmeni yok. Soruyorlar, 'Öğretmeni kim'. Bir kız çocuğu; 'Ben burada öğretmenlik yapıyorum' diyor. 'Köyde, okulda neden bayrak yok' diye soruyorlar, çocuk 'bayrağımız yok, ipimiz yok' diyor. Bunun uzerine oğlum 'Ben bu direğin başına bayrağı takacağım' diyor ve göğsünden bayrağını çıkarıp, direğin tepesine asıyor. 'Ben olduğum sürece, ülkemde bayraksız direk kalmayacak' diyor."

Şehidin babası Yusuf Özer
Şehidin babası Yusuf Özer
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >