Şehirler arası otobüs yolcularına indirim müjdesi

Arşiv
Arşiv

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, şehirler arası otobüs yolcularına sunulan yiyecek-içecek ikramlarının iptal olduğu, ücretsiz servislerin kaldırılacağı iddialarına yanıt verdi. Özcan enflasyonla topyekün mücadele kampanyasına destek verdiklerini bilet fiyatlarına yüzde 10 indirim yapılacağını da açıkladı

Son dönemde bazı basın yayın organları ve sosyal medyada şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan bazı otobüs firmalarının yiyecek-içecek ikramını kaldırdığı, şehir içi ücretsiz servilerin kaldırılacağını dair haber ve yorumların ardından Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, açıklama yaptı.

Özcan, basın yayın organlarında yer alan bazı haberlerin TOFED’le ilgisi olmadığını belirterek ‘Enflasyonla Topyekun Mücadele Kampanyası’ kapsamında bilet fiyatlarına yüzde 10 indirim yapılacağını açıkladı.

Birol Özcan, federasyonun, ülke genelinde dernek olarak 100'e yakın üyesi bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

  • “Federasyonumuza üye kara yolu yolcu taşımacılığı firmaları ve derneklerin aldığı ortak karar sonucu bilet fiyatlarını yüzde 10 indiriyoruz. Bu kapsamda hükümetimizin açıkladığı Enflasyonla Topyekun Mücadele Kampanyası'na tam destek verdiğimizi göstermek istiyoruz."

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı:

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 9 Ekim’de başlatılan enflasyonla mücadele seferberliğine gıda, otomotiv, tekstil, sağlık, perakende, sigorta ve mobilya gibi sektörlerin yanı sıra teknoloji sektörü de destek vermişti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 9 Ekim’de başlatılan enflasyonla mücadele seferberliğine gıda, otomotiv, tekstil, sağlık, perakende, sigorta ve mobilya gibi sektörlerin yanı sıra teknoloji sektörü de destek vermişti.
  1. Programa katılan firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim yapılması talep edildi.
  2. Yüzde 10 indirimin enflasyon sepetindeki tüm ürünleri kapsadığı belirtildi.
  3. Programın tanıtımı için ‘enflasyonlamucadele.org’ sitesi kuruldu.
  4. Sözleşmelerde Türk Lirası’na geçiş, tüketici kredileri ve kredi kartı taksit oranlarına sınırlama adımları atıldı.
  5. Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapılmayacağı açıklandı.

Yolcu otobüslerine dair 2 soru, 2 cevap

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, bazı basın yayın organlarında yer alan şehirler arası otobüs yolcularına sunulan yiyecek-içecek ikramlarının iptal olduğu, ücretsiz servislerin kaldırılacağı iddialarına da yanıt verdi.

Şehirler arası otobüslerde yiyecek-içecek ikramı iptal mi?

                                    
                                    TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, ücretsiz ikramların kaldırıldığı iddialarına ilişkin "Bir süredir basına verilen demeçler ve yayımlanan haberler neticesinde, kara yolu yolcu taşımacılığı yapan firmaların, İstanbul'da yiyecek-içecek ikramı ve ücretsiz şehir içi servislerini kaldırdığı algısı oluşturulmuştur. Şehirler arası otobüs yolcularına sunduğumuz yiyecek-içecek ikramları ve ücretsiz servis hizmeti sürüyor." ifadelerini kullandı.
Şehirler arası otobüslerde yiyecek-içecek ikramı iptal mi? TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, ücretsiz ikramların kaldırıldığı iddialarına ilişkin "Bir süredir basına verilen demeçler ve yayımlanan haberler neticesinde, kara yolu yolcu taşımacılığı yapan firmaların, İstanbul'da yiyecek-içecek ikramı ve ücretsiz şehir içi servislerini kaldırdığı algısı oluşturulmuştur. Şehirler arası otobüs yolcularına sunduğumuz yiyecek-içecek ikramları ve ücretsiz servis hizmeti sürüyor." ifadelerini kullandı.
 Şehir içi yolcu servislerinin kaldırılacak mı?

                                    
                                    Birol Özcan, şehir içi ücretsiz servis hizmetine dair bazı düzenlemeler yapmayı düşündüklerini ancak bu düzenlemenin servisleri kaldırmak şeklinde olmayacağını kaydetti.
Şehir içi yolcu servislerinin kaldırılacak mı? Birol Özcan, şehir içi ücretsiz servis hizmetine dair bazı düzenlemeler yapmayı düşündüklerini ancak bu düzenlemenin servisleri kaldırmak şeklinde olmayacağını kaydetti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >