Şehit annesine hakaret etmişti: Hakimden "ders gibi" karar

Eren Güngör
Eren Güngör

Şehit ailelerine tanınan ücretsiz ulaşım kartını gösteren ve şehit annesi olduğunu belirten yolcudan 2,5 liralık ücreti isteyerek hakaret eden özel halk otobüsü şoförüne hakimden tokat gibi karar çıktı.

Adana'da şehit annesi ve özel halk otobüsü şoförünün arasında yaşanan olayın ardından tutuklanan şoföre hakimden 'ders gibi' karar çıktı.

Ücretsiz ulaşım kartını gösteren ve şehit annesi olduğunu belirten Zübeyde Tura'dan 2,5 liralık ücreti isteyerek hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan özel halk otobüsü şoförü her gün kolluk birimine giderek, İstiklal Marşı'nın 6. kıtasının yazılı bulunduğu tablo önünde olacak şekilde imza atması şartıyla tahliye edildi.

11 yıla kadar hapsi isteniyordu

Olayla ilgili tutuklanan Eren Güngör'e, toplam 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Şoför Güngör'ün avukatı tutuklama kararına itiraz etti.

İtiraz dilekçesini değerlendiren Nöbetçi Adana 2. Sulh Ceza Hakimi, şüphelinin adli kontrol kararıyla tahliyesine karar verdi.

Şehit annesi Zübeyde Tura
Şehit annesi Zübeyde Tura

İstiklal Marşı'nın 6. kıtasının önünde

Hakim kararda Güngör'ün bağlı bulunduğu kolluk birimine her gün saat 12.33'de giderek, "Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır atanı; Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı" dizelerinin yer aldığı İstiklal Marşı'nın 6. kıtasının yazılı bulunduğu tablo önünde olacak şekilde imza atması şartı getirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >