Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye son görev

Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi Rize Valiliği'nde düzenlenen törenin ardından Mersin'e götürülecek.
Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi Rize Valiliği'nde düzenlenen törenin ardından Mersin'e götürülecek.

Rize’de makamında uğradığı silahlı saldırı sonrasında şehit düşen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için Valilikte tören düzenlendi. Şehit Emniyet Müdürü Verdi, düzenlenen törenin ardından kara yoluyla Trabzon'a oradan da hava yoluyla Mersin'e götürüldü. Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Rize'de polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun silahlı saldırısı sonucu şehit olan Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi (46), Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın da yer aldığı törende konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin bir dönem kendisinin de koruma amirliğini yaptığını belirterek şunları söyledi:

  • "Emniyet müdürümüze Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Anne, baba, eş ve çocuklara Allah'tan sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Kendisini yakından tanıma fırsatım oldu. Altuğ, esasında iyi bir meslek adamı olmasının yanı sıra çok iyi bir baba, çok iyi bir insandı."

Rize Valiliği'nde tören düzenlendi

Verdi'nin naaşı, görev yaptığı emniyet binasının önünden de geçilerek meslektaşlarının omuzunda tören alanına getirildi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Celal Kaya, bölge valileri de katıldı.

Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi
Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi

Kızının yürek dağlayan sözleri

Törende konuşan Rize Valisi Kemal Çeper ise şunları kaydetti:

"İşinin ne kadar güzel yapılabileceğini gösterdi. Sayın Bakanım, biz bu caddelerde Altuğ müdürümle yürüdük, banklarda oturduk, vatandaşlarımızla sohbet ettik. Ne kadar sevildiğini gözlerimle gördüm. Altuğ müdürümün yüzündeki gülümsemenin, samimiyetin ne kadar gerçek olduğunu gördünüz. Bu memleket çok kıymetli bir bürokratını kaybetti. O yıllarca her türlü kötülükle mücadele etti ama takdiri ilahidir ki kalleşliğin nereden geleceğini bilemiyorsunuz. En yakınınız, insanlık gösterdiğiniz insan gelip sizi şehit ediyor. Dün sevgili evladımız Almira, bakanımıza sarılarak şunu söyledi, "Babam bize ben her zaman için şehit olurum ama ben şehit olduğum zaman dik durmanızı, bir şehit evladı gibi davranmanızı istiyorum" dedi.

Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Mersin'de toprağa verilecek.
Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Mersin'de toprağa verilecek.

Çok sevdiği ve çok sevildiği bu ilde gözyaşlarımızla gökyüzü de ağlayarak müdürümüzü uğurluyoruz. Allah bu ile yaptığı hizmetlerden dolayı rahmet eylesin. Bu ülke bu devlet için yaptıklarından dolayı kendisine şükranlarımız bir kez daha arz ediyorum."

"Meslektaş görünümlü bir katil"

Törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, şehit olan Verdi hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün burada, dün öğle saatlerinde meslektaş görünümlü bir katilin silahından çıkan hain kurşunlarla şehadet şerbetini içen kahraman bir vatan evladına, yüreği vatan aşkıyla dolu güler yüzlü, mütevazı, halkla kaynaşmış Rize'nin genç emniyet müdürü Altuğ Verdi kardeşimizi ebedi aleme uğurlamak için toplanmış bulunuyoruz. Bizim inancımıza göre şehitler, cennette peygamberlerden sonraki en yüksek mertebenin sahibidirler. Her Müslüman Türk evladı hayatı boyunca hep şehit olmayı arzu eder, bunun için de mücadele eder. Bizim inancımıza göre kötülüklere karşı savaşırken ölenler şehit olurlar.

O bu vatanın ekmeğini yediğimiz gibi gerekirse uğruna kurşunda yeriz diyenlerdendi. Geride çok güzel hatıralar, güzel hizmetler, güzel dostluklar bırakarak aramızdan ayrıldı. Bu güzel insanı yetiştiren ailesine de bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum."

Şehit Emniyet Müdürü Verdi, Derepazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu tarafından şehit edildi.
Şehit Emniyet Müdürü Verdi, Derepazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu tarafından şehit edildi.

"Onu asla unutmayacağız"

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, "Toplumun her kademesine giren, toplumla birlikte yaşamaya gayret gösteren bir emniyet müdürümüzdü. Cenab-ı hak kendisine rahmet eylesin. Biz onu Rizeliler olarak asla unutmayacağız." dedi.

Ailesi Rize geldi

  • Şehit Emniyet Müdürü Verdi’nin annesi Nuran Verdi, babası Ertuğrul Verdi ve aile yakınları il merkezinde bulunan Portakallık Mahallesi’ndeki evine ulaştı.
  • Şehit yakınlarını evde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu karşıladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize'ye geldi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize'ye geldi.
Şehit Emniyet Müdürü Verdi'nin kardeşi sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayımladı.
Şehit Emniyet Müdürü Verdi'nin kardeşi sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayımladı.

Rize Emniyet Müdürü Verdi, 1972 yılında İstanbul’da doğdu. 1989 yılında Polis Koleji’ni bitirdikten sonra 1993 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu. Verdi, daha sonra sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı’nda değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28 Aralık 2016 tarihinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etmişti.

Verdi, ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok yabancı ülke nezdinde düzenlenen toplantı ve programlarda Türkiye’yi temsil etmiş, iyi derecede İngilizce biliyordu.

Altuğ Verdi, 19 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atanmış, Şehit Emniyet Müdürü Verdi evli ve bir kız çocuğu babasıydı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >