Şehitlerimiz ve Gazze için eylem çağrısı: 308 STK Galata Köprüsü'nde buluşacak

Arşiv
Arşiv

Milli İrade Platformu üyesi 308 sivil toplum kuruluşu, Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit olan 12 askerimiz ve Gazze için 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet' sloganıyla 1 Ocak'ta Galata Köprüsü'nde bir araya gelecek.

Terör örgütü PKK tarafından 12 kahraman askerimizin şehit edilmesi, 7 Ekimden bugüne 20 bin sivilin bütün dünyanın gözleri önünde İsrail bombardımanı altında katledilmesi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin insani ateşkes kararının ABD’nin oyuyla reddedilmesinin ardından, sivil toplum kuruluşlarını kitlesel bir yürüyüş için harekete geçirdi.

TÜGVA Genel Merkezi’nde İlim Yayma Vakfı Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare kurulu üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, 22 sivil toplum kuruluşu başkanı ile birlikte basın açıklaması yaptı.

"Yüzyıl sonra ilk kez"

Türk toplumuna tarihi bir çağrıda bulunan sivil toplum kuruluşları başkanları, yüzyıl sonra ilk kez Galata Köprüsü’nde bir yürüyüş organize edildiğini, yeni yılın ilk sabahında dünyaya ilk mesajın Türkiye’den ulaşması için tüm vatandaşların katılımını beklediklerini duyurdu.

"Bizler tarihi bir dönemeçte olduğumuzun farkındayız

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkanı İbrahim Beşinci, TÜGVA Genel Merkezi'nde yapılan basın açıklamasında STK’lar adına paylaşılan ortak bildiriyi okuyarak 1 Ocak'ta gerçekleşecek 'tarihi protestonun' duyurusunu yaptı.

Beşinci, Katillerin adları değişiyor ama hedefleri hiç değişmiyor. Milletimizi ve bayrağımızı hedef alan teröristleri ve onları yönetenler gayet iyi bilinmektedir. Milletimiz ve devletimiz ise onlara gereken cevabı vermektedir. Her bir şehidimizin hesabı sorulmaktadır. Bizler, tarihi bir dönemeçte olduğumuzun farkındayız. Bu tarihi günlerde sesimizi ve sözümüzü yükseltecek; şehitlerimizden aldığımız ilhamla, tüm dünyaya bu milletin mesajını ileteceğiz. Bu vesileyle şehitlerimize, Allah'tan rahmet; ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >