Şehrin tiyatrosu teröre karşı devletiyle el ele

Tiyatro sanatçıları, şehir tiyatrolarının öncülüğünde Beşiktaş da bulunan Şehitler Tepesine doğru yola çıkmak için bir araya geldi.

Şehir Tiyatroları genel sanat yönetmeni Süha Uygur, Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu ve kurumun sanatçılarından Zihni Göktay ile Kenan İmirzalioğlu gibi isimlerin yer aldığı sanatçılar; Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinden, Beşiktaş da bulunan Şehitler Tepesine doğru yürüyüşe çıkmak istedi fakat yağmurlu havanın olumsuz etkisine takıldılar.
Ortak bir bildiri okuyan sanatçılar ve onlara katılan vatandaşlar: "Sanatçı, Asker, Polis El Ele", "Sanat Terörü Yener", "Sanatçı, Halk, Devlet El Ele" mesajlarını verdi.
Ortak bir bildiri okuyan sanatçılar ve onlara katılan vatandaşlar: "Sanatçı, Asker, Polis El Ele", "Sanat Terörü Yener", "Sanatçı, Halk, Devlet El Ele" mesajlarını verdi.
Bildiriyi Süha Uygur, Ercan Yazgan, Kenan İmirzalioğlu gibi isimler okudu. Bildiri de şöyle denildi:
"Şahidiz. Şehitlerimiz Malazgirt'ten, Çanakkale'den bugüne varlığımızın sebebidir. Türkiye bütün bu saldırılara karşı topyekun mücadele etmektedir. Şehitler vermektedir. Şehit verilen her eve, her ocağa ateş düşmektedir. Şehit analarının gözyaşlarına, şahidiz. Bu memleketin ağacı, dalı, dağı, taşı, dili olmayan ama dile gelebilen her varlığının kardeşliğine şahidiz. Memleketimize, meclisimize, demokrasimize, cumhuriyetimize, kısacası varlığımıza yapılan her tür saldırıya, canını vererek savuşturan şehitlerimize."
Aynı zamanda sanatçı Nejat Uygur'un da oğlu olan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur'da şöyle söyledi

                                    
                                    
                                    "Onların ağzından çıkan bir söylem, inanılmaz derecede bir moral motivasyon rüzgarı yaratıyor. Sanatçılar liderdir ve bu ülkede çok değerli sanatçı arkadaşlarımız var. Çoğu bireysel olarak her türlü teröre karşı tepkilerini gösteriyor ve bu bir yol açıyor. Vatandaş adına da çok büyük bir güç oluşuyor."
Aynı zamanda sanatçı Nejat Uygur'un da oğlu olan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur'da şöyle söyledi "Onların ağzından çıkan bir söylem, inanılmaz derecede bir moral motivasyon rüzgarı yaratıyor. Sanatçılar liderdir ve bu ülkede çok değerli sanatçı arkadaşlarımız var. Çoğu bireysel olarak her türlü teröre karşı tepkilerini gösteriyor ve bu bir yol açıyor. Vatandaş adına da çok büyük bir güç oluşuyor."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >