Sel felaketinde son durum: Hayatını kaybedenlerin sayısı 51'e ulaştı

Karadeniz'de selle mücadele devam ediyor
Karadeniz'de selle mücadele devam ediyor

Karadeniz aşırı yağışların ardından gelen sel ve heyelan felaketiyle mücadele ediyor. Sel felaketinin acı bilançosu ise her geçen saat artıyor. Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta şu ana kadar 51 kişi hayatını kaybetti. Kayıp başvuru sayısının da 100'ün üzerinde olduğu açıklandı. Çok sayıda ev, araç ve iş yeri kullanılamaz hale geldi.

Batı Karadeniz'de 11 Ağustos'ta başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana geldi. Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçeleri selden etkilendi.

AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre sel nedeniyle Kastamonu'da 43, Sinop'ta 7, Bartın'da ise 1 kişi hayatını kaybetti, 9 kişinin tedavisi sürüyor.

Kayıp başvuru sayısı 100'ü aştı

Kayıp başvuru sayısının da 100'ün üzerinde olduğu açıklandı. Çok sayıda ev, araç ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başlandı.

Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Ayancık Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 56 hastanın 38’i Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne nakledildi. 18 hasta evlerine nakledildi. 27 ambulans, 16 UMKE, 1 Mobil komuta aracıyla toplam 149 sağlık personeli görev başında" ifadelerini kullandı.

Bartın'da günlerdir aranan kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Bartın'da 4 gündür aranan 84 yaşındaki kadından acı haber geldi. Talihsiz kadının cansız bedeni evinden 600 metre uzaklıktaki kayalıklara sıkışmış halde bulundu.

Çok sayıda ev ve iş yeri kullanılamaz hale geldi
Çok sayıda ev ve iş yeri kullanılamaz hale geldi

Üç il afet bölgesi ilan edildi

Son olarak 40 kişinin hayatını kaybettiği Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde arama ve kurtarma çalışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan afet bölgesine ziyarete gitti. Bölgede halka seslenen Erdoğan; Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta selden etkilenen yerlerin afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Kaybolanları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
Kaybolanları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Kastamonu Valiliği'nden yalan haberlerle ilgili açıklama

Kastamonu Valiliği sel felaketinin yaşandığı bölgede, "250-300 ceset çıkarıldığı ve kimliklerinin tespit edilemediği" yönünde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirildi.

Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Maalesef bugün bazı şahıslarca, 250-300 ceset toplandığı ve kimliklerinin tespit edilemediği şeklinde, gerçek dışı açıklamalarda bulunulmuştur. İlimizde şu ana kadar hayatını kaybeden 32 vatandaşımız bulunmaktadır. Sel felaketi ile mücadelemizi zaafa uğratmaya dönük, bu açıklamayı kınıyoruz."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >