Şemdinli'de bomba yüklü araçla hain saldırı: 10 asker şehit, 8 vatandaş hayatını kaybetti

Şemdinli'de Durak karakolunun olduğu bölgeye PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 10 asker şehit oldu, 8 vatandaş hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu, 11 askerin yaralandığı saldırıda, 8 vatandaşın hayatını kaybettiği, 16 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Karakolunun bulunduğu bölgeye bölücü terör örgütü üyelerince saat 09.45'te saldırı düzenlendi.

Terör saldırısı jandarmanın yolda bulunan kontrol noktasına yapıldı. Söz konusu noktanın arkasında ise piyade birliklerinin kontrolündeki Durak Karakolu yer alıyor. Saldırı sonucu yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştu, karakolun nizamiyesinde de ağır hasar meydana geldi.

Saldırı sırasında yolda minibüs bekleyen vatandaşların da olduğu öğrenildi.

Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'deki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada yaptı

Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Devletimiz, tüm kurumlarıyla milletimizle el ele vererek, bölücü terör örgütünü eylem yapamaz hale getirmekte kararlıdır. İnsan gücünden teknolojik imkanlara kadar bunun için ne gerekiyorsa seferber ediyoruz. Devletimizin ve milletimizin bekası için, yurt içinde ve yurt dışında, her türlü siyasi, diplomatik, askeri tedbiri almakta kararlıyız.Kendimizin ve çocuklarımızın daha güvenli, huzurlu, müreffeh geleceği için ödediğimiz bedeller, inşallah boşa gitmeyecektir."

Başbakan'dan Şemdinli açıklaması


Başbakan Binali Yıldırım, Şemdinli'deki saldırıda 10 askerin, 8 sivil vatandaşın şehit olduğunu açıkladı. Başbakan Yıldırım,

"Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve terör faaliyetleri ülkemizin istikrarı için, geleceği karartmaya gayret eden terör mihraklarından memleketi kurtarmak için gerekli çalışmaları yürüteceğiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Şemdinli'de meydana gelen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"10 askerimiz şehit oldu, 8 sivil vatandaşımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. 5 ton patlayıcıyla kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir canlı bomba. Kendisini ve bombayı patlatma suretiyle bu olay meydana gelmiştir. Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve terör faaliyetleri ülkemizin istikrarı için, geleceği karartmaya gayret eden terör mihraklarından memleketi kurtarmak için gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Kırsalda ortaya konulan üstün başarı terör örgütünün gücünü ve imkan kabiliyetini kısıtlamıştır. Can havliyle bu ve buna benzer intihar gayreti içine girmiştir. Bunların da üstesinden geleceğiz. Buna benzer hazırlıklar önlenebilmektedir. Ancak bazen de böyle hadiseler yaşamaktayız. Milletimizin başı sağolsun."

Valilik: 5 ton patlayıcı infilak ettirildi

10 askerin şehit olduğu 8 vatandaşın da hayatını kaybettiği saldırıya yönelik açıklama yapan Hakkari Valiliği saldırının yol denetim ve arama noktasına kontrolsüz olarak yaklaşan ve dur ihtarına uymayan kamyonetle yapıldığını açıkladı. Araca ateş
açıldığı ancak teröristlerin de etraftan silahlı saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Bombalı araçta yaklaşık 5 ton patlayıcının infilak ettirildiği belirtilerek, "Bölgedeki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için hava destekli komando birliklerinin geniş çaplı operasyonları devam etmektedir. Bükün milletimizin başı sağ olsun" denildi.












Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >