Serdar Kuzuloğlu'nun Ayşen Gruda'dan yıllar önce aldığı ders

Serdar Kuzuloğlu.
Serdar Kuzuloğlu.

İnternet ekipleri amiri Serdar Kuzuloğlu, bugün 74 yaşında hayatını kaybeden oyuncu Ayşen Gruda'yla ilgili bir anısını paylaştı. Kuzuloğlu Gruda'yla ilgili yaptığı paylaşımda,'hayatımdaki en önemli insanlardan birisin' diye bahsetti.

Dünya Halleri sitesinin yayın yönetmeni ve internet ekipleri amiri Serdar Kuzuloğlu bugün pankreas kanserinden 74 yaşında hayatını kaybeden Ayşen Gruda'yla ilgili edindiğim bir ders başlığıyla anısını paylaştı. İşte Serdar Kuzuloğlu'nun anlattığı anısı;

Serdar Kuzuloğlu.
Serdar Kuzuloğlu.
  • Bir zamanlar ben de sigortacılık yaptım. (yaptığım diğer işler arasında işportacılık, barlarda bağlama ve gitar çalıp şarkı söylemek gibi şeyler de var). O dönemde biz de aynen böyle bulduğumuz her telefona saldırır randevu koparmaya çalışırdık.
  • Bir gün elime geçen bir listede Ayşen Gruda‘nın adresi ve telefon numarası vardı. Muhtemelen çömez meslektaşlarının yolunu bile bilmediği bir semtteydi adresi. Şaşırmıştım. Heyecanla numarasını tuşladım. Büyük bir iştahla o sırada sattığım hayat sigortası paketinden söz edip yüzyüze görüşmek için randevu istedim. Bana aynen şöyle dedi:
  • Teşekkür ederim ama ben komşumun sahip olmadığı hiçbir şeyi istemiyorum.
  • Hayatımı değiştiren birkaç cümleden biridir bu. Yıllar yıllar sonra gazetecilik vesilesiyle kendisiyle bir iki defa aynı ortamda bulundum ama mahçubiyetimden (ve halen unutamadığım utancımdan) ne bunu anlatabildim; ne de başka bir şeyi.
  • Neredeyse 20 yıl geçmiş üstünden ama, sana çok teşekkür ederim Ayşen Gruda. Hayatımdaki en önemli insanlardan birisin. Hep de öyle kalacak.

Ayşen Gruda 74 yaşında hayatını kaybetti.
Ayşen Gruda 74 yaşında hayatını kaybetti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >