Serhat Akın'dan logosunu kullanan markaya tazminat davası!

serhat akın
serhat akın

Futbolu bıraktıktan sonra katıldığı Survivor yarışması ile adından söz ettiren futbolcu Serhat Akın, dünyaca ünlü spor giyim markasına dava açtı.

Futbolu bıraktıktan sonra katıldığı Survivor yarışması ile adından söz ettiren futbolcu Serhat Akın, dünyaca ünlü spor giyim markası Hummel’ın Türkiye temsilcisi Akbulut Tekstil’e karşı tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde, Akın’ın tasarladığı boğa logosu ve ismi kullanılarak ürün satışı yapıldığı belirtildi. Dilekçede şirketin, Akın’ın şöhretinden yararlanarak haksız kazanç elde ettiği öne sürüldü.

Bazı ürünlerde 'Serhat Akın' ismi kullanıldı

Yaptığı araştırmada, anılan satışların, Danimarka merkezli Hummel International’ın Türkiye temsilcisi Akbulut Tekstil AŞ tarafından yapıldığı belirlendi. “Serhat Akın SS TEE”, “Serhat Akın Shorts” ve Serhat Akın Zip Hoodie” adı verilen short, t-shirt ve sweatshirt satışlarının şirkete bağlı mağazaların yanı sıra bir çok e-ticaret sitesi üzerinden de satıldığı belirlendi.

Akın, yapılan tespitler sonrası Akbulut Tekstil’e ihtarname çekti. İhtarnamede Akın, haklarının iadesini isterken haksız kullanıma da son verilmesini istedi. Şirket adına cevap olarak gönderilen ihtarnamede olumlu bir sonuç çıkmayınca Akın dava yoluna gitti.

Survivor'da tasarladığı boğa logosu kullanıldı

Bakırköy 1. Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesinde geçen hafta cuma günü açılan davada, Akın’ın bilinen bir isim olduğu kaydedildi. Avukat Çağrı Çetin’in imzasını taşıyan dava dilekçesinde Akın’ın Survivor yarışması esnasında, kendi tasarladığı boğa logosu olan t-shirti giydiği kaydedildi.

Hürriyet'in haberine göre, davalı şirketin, Akın ile herhangi bir sözleşme imzalamadan adını ve kendi tasarladığı boğa figürünü kullandığı belirtilen dava dilekçesinde “Tek taraflı gerçekleşen bu satıştan müvekkilin rızası yok. İsmi haksız olarak kullanıldı” denildi. Dilekçede taraftarın Akın’a “Kadıköy Boğası” lakabı taktığı Akın’ın “Boğa” figürü ile özdeşleştiği kaydedildi. Dava dilekçesinde, taraftarın, Akın'a 'Kadıköy Boğası' lakabı taktığı belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >