Seri katil Atalay Filiz'e istenen ceza belli oldu

3 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan seri katil Atalay Filiz hakkında istenen ceza belli oldu.

3 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' ve 'nitelikli hırsızlık' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl hapis cezası istendi.

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken, İzmir'de bindiği minibüste yakalanan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, öğretmen Kayıkçı'yı öldürdüğü gerekçesiyle Atalay Filiz hakkında bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca da çantasındaki parayı aldığı gerekçesiyle 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Ankara'da 2013 yılında çocukluk arkadaşı Göktuğ Demirarslan (24) ile kız arkadaşı Elena Radchikova'yı (26), Tuzla'da ise 27 Mayıs 2016 tarihinde öğretmen Fatma Kayıkçı'yı (40) öldüren ve 17 günlük firari hayatın ardından İzmir'de yakalandı. Filiz savcılık sorgusunun ardından tutuklanarak 'ne konuldu.

İfadelerinde "okuduğu her gazetenin kendisine mesaj verdiğini belirten Filiz "okuduğum gazetelerde bana 'Atalay kantinden gofret çal' mesajını vermeleri üzerine param olmasına rağmen okul kantininden çikolata ya da gofret çalıyordum. Bunu ailem de dahil hiç kimseye söylemiyordum. Bana gizli mesaj olarak iletiliyordu" diyerek Fatma Kayıkçıyı da kimliğini deşifre etmeye çok yaklaştığını, eğer kimliğini açığa çıkarırsa öldürmesi gerektiği yönünde gazete yazılarından mesajlar aldığını iddia etmişti.

Atalay Filiz'in, tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürmesine ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Atalay Filiz hakkında "tasarlayarak bir suçu gizlemek, başka bir suçun delillerini gizlemek, ya da yakalanmamak için öldürmek" ve "kişinin ölmesinden sonra hırsızlık" suçlarından iddianame hazırladı. Atalay Filiz hakkında bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamenin, kabul edilmesinden sonra hakim karşısına çıkacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >