Servetini bırakan prensler serbest kalıyor

Arşiv
Arşiv

Yolsuzlukla mücadele kapsamında gözaltına alınan Suudi prenslerle, servetleri karşılığında serbest bırakma pazarlığı yapıldığı iddia edildi.

Suudi Arabistan yetkilileri yolsuzlukla mücadele kapsamında gözaltına aldığı Suudi prenslerle servetleri karşılığında serbest bırakma pazarlığı yaptığı iddia edildi.

Reuters Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, Suudi Arabistan yetkilileri, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın yolsuzlukla mücadele kapsamında gözaltına aldırdığı onlarca prens, iş adamı, bakan ve milyarderi servetleri karşılığında serbest bırakma anlaşması yapmaya başladığını iddia etti.

Bir iş adamının yapılan anlaşması imzalamasının ardından banka hesabından milyonlarca riyal çekildiği ve başka bir davada ise eski bir üst seviye yöneticisinin dört milyar dolarlık hisselerini teslim ettiği kaydedildi.

Suudi hükumeti bu hafta başından itibaren gözaltına aldırdığı prens ve iş adamlarının hesabına dondurmaya ve kaynağı belli olmayan, kayıt altında alınmayan mallara el koymaya başlamıştı. Ancak Suudi Arabistan hükumeti tarafından gözaltına alınan insanların servetleri karşılığında serbest bırakılmayla ilgili bir yorum yapılmadı. Bu anlaşmaların gizli yapıldığı kaydedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >