Set çalışanları şikayetçi olmuştu: Burak Özçivit'in cezası belli oldu

Oyuncu Burak Özçivit
Oyuncu Burak Özçivit

Beykoz’da dizi çekimleri sırasında set çalışanlarına küfür ettiği iddiasıyla hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan oyuncu Burak Özçivit, "Hakaret" suçundan önce 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, sanığın yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluşturarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya şikayetçilerin avukatı Yunus Gümüş ve sanık Burak Özçivit’in avukatı Serkan Toper katıldı.

"150 kişinin tanıklığı var"

Avukat Yunus Gümüş, önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek “Tüm taraflarca kabul edilen bu olayla ilgili 150 kişinin tanıklığı vardır. Sanığın suçu sabittir, bu nedenle cezalandırılmasını talep ederiz" dedi.

Avukat Serkan Toper ise mağdurların beyanları ile tanıkların beyanlarının çelişkili olduğunu iddia ederek “150 kişinin gözlerine bakarak küfür edildiği iddiası hayatın olağan akışına aykırıdır" diyerek Özçivit’in beraat etmesini talep etti.

Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Burak Özçivit’in “Hakaret" suçundan önce 3 bin lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın daha önce kasıtlı suçtan mahkumiyetinin olmadığını ve dosyaya yansıyan olumsuz davranışların bulunmadığını dikkate alan mahkeme, sanığın yeniden suç işlemeyeceği konusunda mahkemece olumlu kanaat oluşturulduğunu belirtti. Mahkeme, bu gerekçelerle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

İddianameden

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Burak Özçivit ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı. İddianamede Mehmet K., Turgay A., Atakan Ö. ve Okan Ş.’nin Beykoz Riva’da çekimleri yapılan ‘Kuruluş Osman’ isimli dizide set çalışanları olarak yer aldığı belirtildi.
Olay günü olan 8 Aralık 2020’de dizinin başrol oyuncusu Burak Özçivit’in bulunduğu çadırdan çıkarak şikayetçilere küfür ve hakaret içerikli sözler söylediği kaydedildi. Şikayetçilerin tanık olarak gösterdiği kişilerin olayı doğruladıkları anlatılan iddianamede, şüpheli Burak Özçivit’in tanık olarak gösterdiği kişilerin ise olayın yaşanmağını söyledikleri vurgulandı.

İddianamenin değerlendirme kısmında ise “Bahse konu olaya ilişkin karşılıklı tanık beyanları olduğu görülmekte ise tüm soruşturma evrakı birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair hakkında kamu davası açmaya yeterli şüphelinin hasıl olduğu" ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu suçun uzlaşmaya tabi olduğu, dosyanın uzlaştırmacıya gönderildiği fakat tarafların uzlaşamadığı da iddianamede belirtildi.İddianamede tutuksuz şüpheli Burak Özçivit’in “Zincirleme şekilde alenen hakaretö suçundan 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyordu.

  • Burak Özçivit kimdir?
  • Burak Özçivit, 24 Aralık 1984 yılında İstanbul’da hayata gözlerini açtı. Aslen Gazianteplidir. Kazım İşmen Lisesi’ni başarıyla tamamladıktan sonra üniversiteyi kazanarak, Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümünden mezun oldu.
  • Oyunculuk hayatına ilk adımı 2003'de Best Model Of Turkey yarışmasındaki performansı sayesinde attı. Ünlü oyuncu, yarışmadan “Gelecek Vadeden” olarak unvan aldı. Uğurkan Erez Ajans ile çalışıp mankenlik yapan oyuncu, yarışmaya 2005 yılında yeniden katılarak birinci oldu. Buna bağlı olarak da Best Model of The World'e katılmış ve dünyanın en iyi ikinci mankeni seçilmiştir. Faruk Saraç, Abbate, Tween ve Network gibi markaların defileleri ve yurt dışı fuar defilelerinde görev yaptı. Bu başarıyı yakalamasından dolayı oyuncuya dizi, film, reklam ve defile teklifleri geldi. Faruk Sayaç, Tween, Abbate, Network gibi ünlü markaların tanıtımları için modellik yaptı. Şuanda ise mankenliği bırakmıştır.
  • İlk oyunculuk deneyimini Eksi 18 (-18) dizisinde genç komiser Murat'ı canlandırarak yaşadı. Kasım 2007'de sinemalarda gösterime giren Musallat isimli sinema filminde rol almıştır. Zoraki Koca adlı dizide oynamıştır. 2008 yaz aylarında ise Baba Ocağı adlı dizide Güven adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra Gossip Girl 'den esinlenilen Küçük Sırlar adlı dizide Çetin'i canlandırmıştır. 2011-2012 tarihinde Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu karakterini canlandırmıştı. Malkoçoğlu filmi için hazırlıklara başlamıştır.2013 yılında ise Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından uyarlanan Çalıkuşu dizisinde Kamuran rolünü canlandırmıştır. Çalıkuşu'nda başrolü paylaştığı Fahriye Evcen'le yeniden, bu sefer bir sinema filmi Aşk Sana Benzer ile yakında beyazperdeye dönmüştür.2015 yılında başlayan ve 2017’de final yapan Kara Sevda dizisinde rol almaktaydı.
  • Babası serbest meslek çalışır; annesi ev hanımıdır. Burçin adında bir kız kardeşi vardır. Kardeşi evlidir ve kardeşinin bir kız çocuğu vardır.
  • 2015 yılında Fahriye Evcen ile ilişkisi başladı.29 Haziran 2017 tarihinde, Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlenen törenle evlendi.
  • Özçivit'in başrolünde yer aldığı Kuruluş: Osman dizisinin ilk sezonu 20 Kasım 2019'da Türkiye'de büyük bir başarı ile gösterime girdi. Dizi, ünlü dizi Diriliş Ertuğrul'un kahramanı Ertuğrul'un Osmanlı hanedanının oğlu ve halefi Osman Gazi'nin hikayesini anlatıyor. 3'ü En İyi Erkek Oyuncu Burak Özçivit'in aldığı 10 ödüle layık görülen dizi, aralarında Pakistan, Arnavutluk ve Tunus'un da bulunduğu 35 ülke tarafından satın alındı. Dizi 4.sezonyla yeni yayın döneminde izleyiciyle buluşacak.
  • Yapımcısı Olduğu Sinem Filmi:
  • Aşk Sana Benzer (Sinema Filmi, 2014)
  • Rol Aldığı Film ve Diziler:
  • Kuruluş Osman ( 2019- Halen)
  • Kardeşim Benim (Hakan, Sinema Filmi, 2015)
  • Kara Sevda (Kemal, TV Dizisi, 2015-2016)
  • Aşk Sana Benzer (Ali, Sinema Filmi, 2014)
  • Çalıkuşu (Kâmran, TV Dizisi, 2013)
  • Zürafa (Türkçe Seslendirme, Sinema Filmi, 2012)
  • Muhteşem Yüzyıl 4 Sezon (TV Dizisi, 2011-2013)
  • İhanet (Emir, TV Dizisi, 2010)
  • Küçük Sırlar 2 Sezon (TV Dizisi, Çetin, 2010-2011)
  • Baba Ocağı (Güven Yörükoğlu, TV Dizisi, 2008)
  • Zoraki Koca (Ömer Teksoy, TV Dizisi, 2007)
  • Musallat (Suat, Sinema Filmi, 2007)
  • Eksi 18 (Murat, TV Dizisi, 2006)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >