Sevgileri yarınlara bırakmayın; fırsatınız varken sevdiklerinize vakit ayırın

Ne güzel söylemiş Behçet Necatigil, “Yılların telâşlarda bu kadar çabuk geçeceği aklınıza gelmezdi.” Fırsatınız varken sevdiklerinizin kıymetini bilin.

Zamansızlık konusunda dert yanan yalnızca siz değilsiniz. Bu konuyu kime sorsanız herkesin söyleyecek birkaç kelimesi vardır. Hayat geçip gidiyor ve sevdiklerinize yeteri kadar vakit ayıramıyorsunuz. Yapacağınız basit birkaç şey, sevdiklerinizin size sitem etmelerini önleyebilir. Sevgileri yarınlara bırakmamak için yapacağınız basit birkaç öneri;
Mesaj atın
Arkadaşlarınızla buluşmaya dahi vakit bulamıyorsanız, onlara mesaj atın. Bu onlara ne kadar kıymet verdiğinizin bir işaretidir.
Mesaj atın Arkadaşlarınızla buluşmaya dahi vakit bulamıyorsanız, onlara mesaj atın. Bu onlara ne kadar kıymet verdiğinizin bir işaretidir.
Mektuba ne dersiniz? 
Çok demode demeyin. Elinize kağıt kalem alın ve sevdiklerinizi kısa notlar, mektuplar yazın.
Mektuba ne dersiniz? Çok demode demeyin. Elinize kağıt kalem alın ve sevdiklerinizi kısa notlar, mektuplar yazın.
Sık sık arayın
Yakınlarınızla telefondan birkaç saniye olsa da konuşmaya çalışın. Yoğun temponuzdan dolayı bunu unutuyorsanız, hatırlatma kurmalısınız.
Sık sık arayın Yakınlarınızla telefondan birkaç saniye olsa da konuşmaya çalışın. Yoğun temponuzdan dolayı bunu unutuyorsanız, hatırlatma kurmalısınız.
Hediye alın
Sevdiklerinize değer verdiğinizi gösterin. Onlara alacağınız küçük hediyeler, yüzlerinde kocaman gülümsemelerin belirmesini sağlar.
Hediye alın Sevdiklerinize değer verdiğinizi gösterin. Onlara alacağınız küçük hediyeler, yüzlerinde kocaman gülümsemelerin belirmesini sağlar.
Bol bol buluşun
Zamanım yok demeyin; arkadaşlarınızla, akrabalarınızla sık sık görüşün. Buluşup yemek yemek, sohbet etmek size iyi gelecektir.
Bol bol buluşun Zamanım yok demeyin; arkadaşlarınızla, akrabalarınızla sık sık görüşün. Buluşup yemek yemek, sohbet etmek size iyi gelecektir.
Yeni yerler keşfedin
Arkadaşlarınızla birlikte günü birlik tatillere çıkın, müzeleri gezin. Bu sayede daha keyifli vakit geçirmiş olursunuz.
Yeni yerler keşfedin Arkadaşlarınızla birlikte günü birlik tatillere çıkın, müzeleri gezin. Bu sayede daha keyifli vakit geçirmiş olursunuz.
SEVGİLERDE
Sevgileri yarınlara bıraktınız
Çekingen, tutuk, saygılı.
Bütün yakınlarınız
Sizi yanlış tanıdı.

Bitmeyen işler yüzünden
(Siz böyle olsun istemezdiniz)
Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi
Kalbinizi dolduran duygular
Kalbinizde kaldı.

Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
Yılların telâşlarda bu kadar çabuk
Geçeceği aklınıza gelmezdi.

Gizli bahçenizde
Açan çiçekler vardı,
Gecelerde ve yalnız.
Vermeye az buldunuz
Yahut vaktiniz olmadı.

(Behçet NECATİGİL)
SEVGİLERDE Sevgileri yarınlara bıraktınız Çekingen, tutuk, saygılı. Bütün yakınlarınız Sizi yanlış tanıdı. Bitmeyen işler yüzünden (Siz böyle olsun istemezdiniz) Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi Kalbinizi dolduran duygular Kalbinizde kaldı. Siz geniş zamanlar umuyordunuz Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek. Yılların telâşlarda bu kadar çabuk Geçeceği aklınıza gelmezdi. Gizli bahçenizde Açan çiçekler vardı, Gecelerde ve yalnız. Vermeye az buldunuz Yahut vaktiniz olmadı. (Behçet NECATİGİL)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >