Seyahat listenizde yer alması gereken birbirinden güzel 7 sokak

Birbirinden güzel bu sokakların bulunduğu ülkelere yolunuz düşerse, buraları görmeden geri dönmeyin.

Zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bu sokaklar, sizi başka bir boyuta taşıyacak.

Lombard Caddesi / San Fransisco (ABD)

                                    Turistlerin ortak buluşma noktası olarak kabul edilen bu cadde San Fransisco'da bulunuyor. Bu kıvrımlı cadde Lombard Caddesi sakinleri tarafından gurur kaynağıymış. Fakat hız sınırı 8km.
Lombard Caddesi / San Fransisco (ABD) Turistlerin ortak buluşma noktası olarak kabul edilen bu cadde San Fransisco'da bulunuyor. Bu kıvrımlı cadde Lombard Caddesi sakinleri tarafından gurur kaynağıymış. Fakat hız sınırı 8km.
Old Town - Lijiang / Çin Halk Cumhuriyeti

                                    Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bu şehiri, Yangtze nehri sarmış durumda. Ve bu şehir nehrin üzerine kurulu köprüler, birbirine paralel caddeler, insan ile doğanın uyumunu öyle bir yansıtıyormuş ki görenlerde tarifi olmayan bir hissiyat uyandırıyormuş.
Old Town - Lijiang / Çin Halk Cumhuriyeti Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bu şehiri, Yangtze nehri sarmış durumda. Ve bu şehir nehrin üzerine kurulu köprüler, birbirine paralel caddeler, insan ile doğanın uyumunu öyle bir yansıtıyormuş ki görenlerde tarifi olmayan bir hissiyat uyandırıyormuş.
Cracked Stones caddesi Enscehede/Hollanda

                                    Bu sokağın trajik bir hikayesi var. 2000 yılında bir havai fişek fabrikasında yaşanan bir patlama sonucu 650'ye yakın ev yok olmuş. Bir kaç yıl sonra şehir yeniden inşa edilerek tamamen onarılmış. Daha sonra da anı olması amacıyla sokak böyle dizayn edilmiş.
Cracked Stones caddesi Enscehede/Hollanda Bu sokağın trajik bir hikayesi var. 2000 yılında bir havai fişek fabrikasında yaşanan bir patlama sonucu 650'ye yakın ev yok olmuş. Bir kaç yıl sonra şehir yeniden inşa edilerek tamamen onarılmış. Daha sonra da anı olması amacıyla sokak böyle dizayn edilmiş.
Vila de Gracia  Barselona/İspanya

                                    Her Ağustos ayında burada Fiesta Mayor de Garcia adında bir festival düzenleniyor. Sokaklar yerel çiçekler gibi mazlemeler ile süslenerek rengarek bir hale bürünüyor. Ve her caddenin kendine özel bir teması var. Bu festival için tamamen el yapımı deniliyor.
Vila de Gracia Barselona/İspanya Her Ağustos ayında burada Fiesta Mayor de Garcia adında bir festival düzenleniyor. Sokaklar yerel çiçekler gibi mazlemeler ile süslenerek rengarek bir hale bürünüyor. Ve her caddenin kendine özel bir teması var. Bu festival için tamamen el yapımı deniliyor.
Tenerife Adası  İspanya

                                    Her Haziran'da, belediye binası önüne bu dev halı seriliyor.Fakat bu halıdaki renkler volkanik topraklar ile yapılmış ve 23 farklı ton kullanılmış. 2006 yılında 10 kişi 40 günde, 23 farklı tonda toprak ile bu halıyı(950m2) yaparak Guinnes Dünya Rekorları arasına girdi.
Tenerife Adası İspanya Her Haziran'da, belediye binası önüne bu dev halı seriliyor.Fakat bu halıdaki renkler volkanik topraklar ile yapılmış ve 23 farklı ton kullanılmış. 2006 yılında 10 kişi 40 günde, 23 farklı tonda toprak ile bu halıyı(950m2) yaparak Guinnes Dünya Rekorları arasına girdi.
Floating Umbrella Caddesi Agueda/Portekiz

                                    Rengarek olan bu güzel şemsiyeler ilk olarak 2012 yılında kendini bu caddede göstermeye başladı. Güneşten korumasının yanında 1964 yapımı olan Mary Poppins adındaki fantastik müzikal filmi hatırlattığı söyleniyor.
Floating Umbrella Caddesi Agueda/Portekiz Rengarek olan bu güzel şemsiyeler ilk olarak 2012 yılında kendini bu caddede göstermeye başladı. Güneşten korumasının yanında 1964 yapımı olan Mary Poppins adındaki fantastik müzikal filmi hatırlattığı söyleniyor.
Medina Chefchaouen Marokko

                                    Marokko'nun kuzeyinde bulunan bu semt neredeyse tamamen maviye boyalı. Nedeni 1930 yılında şehre yerleşen yahudiler için mavi renginin kutsal olması ve cenneti anımsatması. Mavi renginin bu insanlara, Yaratıcıyı ve gökyüzünü hatırlattığı söyleniyor. Günümüzde bu şehirde yaşayan Yahudi sayısının sembolik olmasına rağmen, maviye boyalı olma özelliğini koruyor.
Medina Chefchaouen Marokko Marokko'nun kuzeyinde bulunan bu semt neredeyse tamamen maviye boyalı. Nedeni 1930 yılında şehre yerleşen yahudiler için mavi renginin kutsal olması ve cenneti anımsatması. Mavi renginin bu insanlara, Yaratıcıyı ve gökyüzünü hatırlattığı söyleniyor. Günümüzde bu şehirde yaşayan Yahudi sayısının sembolik olmasına rağmen, maviye boyalı olma özelliğini koruyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >