Şeyh Edebali ve Yunus Emre’nin de Mezun Olduğu Üniversite: KTO Karatay Üniversitesi

KTO Karatay Üniversitesi
KTO Karatay Üniversitesi

Üniversite tercih dönemi başladı. Tüm üniversiteler gerek kampüslerinde gerekse pandemiden dolayı online olarak tanıtım günleri düzenlemeye ve aday öğrencileri, yapacakları tercihler konusunda yönlendirmeye devam ediyor. GZT Seyahat Editörü Recep Tayyip Çelik, Koronavirüs’ten dolayı şehir dışındaki üniversiteleri ziyaret edemeyen aday öğrenciler için yola çıktı ve ilk durağı Konya’daki KTO Karatay Üniversitesi oldu. Ziyareti boyunca ‘aday öğrenciler neden KTO Karatay Üniversitesi’ni tercih etmeli?’ sorusuna yanıt arayan GZT Seyahat Editörü, cevabı gezdiği laboratuvardaki imkanları görerek aldı.

Tarihi 1251 yılına kadar dayanan ve medrese eğitimi kültürüyle 2009 yılında tekrar eğitim öğretim hayatına başlayan KTO Karatay Üniversitesi, Konya’daki Karatay Medresesi’nin devamı niteliğinde olduğu için Şeyh Edebali ve Yunus Emre’nin de aslında bu üniversiteden mezun olduğunu söylemek yanlış olmaz. Günümüzde medrese kültürüyle öğrenci yetiştiren en büyük üniversite olan KTO Karatay Üniversitesi, İslam İktisadı ve Finans Bölümünü lisans derecesinde okutan iki üniversiteden birisi.

CERN araştırmalarına katılım hakkı kazanan ilk Türk üniversitesi

Toplam 4 eğitim binası ve kütüphane için ayriyeten bir binası bulunan KTO Karatay Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’nde Türkiye’de en yüksek 8. sırada, Psikoloji’de 4. sırada, Tıp’ta ise 13. sırada öğrenci kabul ediyor. Tüm fakültelerindeki başarılarının yanı sıra ‘yerinde öğretim’ anlayışına da son derece önem veren üniversitede, her bölüm için en az iki laboratuvar bulunuyor. Ayrıca, İsviçre’deki CERN araştırmalarına tam anlamıyla katılım hakkı kazanan ve şu an da aktif olarak çalışmalara devam eden ilk Türk üniversitesi de yine KTO Karatay Üniversitesi olarak karşımıza çıkıyor.

3D yazıcı ile üretilen ürün
3D yazıcı ile üretilen ürün

Pilot adaylarına yerinde deneyim şansı veriyor

Konya Ticaret Odası’na (KTO) bağlı olarak kurulan üniversitede pilotajda da diğer tüm üniversitelerden farklı bir eğitim anlayışı hakim. Üniversite, geniş bir alana kurduğu pist sayesinde pilot adaylarına da ‘yerinde deneyim’ şansı veriyor. Böylelikle öğrenciler planörlerle test uçuşu yapmak için şehir dışındaki yüksek ücretli uçuş alanlarına gitmek zorunda kalmıyor.

KTO Karatay Üniversitesi eğitim alanları
KTO Karatay Üniversitesi eğitim alanları

Online tercih danışmanlığı yapılıyor

Son olarak, üniversitenin öğrenci yurtlarını ziyaret eden ve erkek öğrenci yurdunda konaklayan Seyahat Editörümüz, yurt koşullarını da son derece yeterli buldu. Eğer siz de bu yıl tercih yapacak olan aday öğrencilerden biriyseniz ve puanınız ve sıralamanızla hangi üniversiteyi tercih edeceğinize henüz karar veremediyseniz KTO Karatay Üniversitesi bu süreçte de farkını ortaya koyarak Türkiye’nin her yerindeki öğrencilerin yararlanabileceği online tercih danışmanlığı hattını devreye soktu. Tercihiniz KTO Karatay Üniversitesi olsun ya da olmasın, bu tercih hattından yararlanabilirsiniz.

KTO Karatay Üniversitesi eğitim alanları
KTO Karatay Üniversitesi eğitim alanları

KTO Karatay Üniversitesi eğitim alanları
KTO Karatay Üniversitesi eğitim alanları

KTO Karatay Üniversitesi eğitim alanları
KTO Karatay Üniversitesi eğitim alanları
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >