Seyirciyle yüz göz olma modasını başlatan, Türk televizyonlarının gördüğü en ilginç karakter Yıldo

Yıldo
Yıldo

"Aa! Ne?" gibi bir tepki verirsek üniversitelilere, "Kafadan koparma" dersek bugünün yetişkinlerine hatırlatırız ancak ne kadar zorlasak da liseliler Yıldo'yu bilmez.

Bir zamanların ünlü showman'i, verdiği tepkiler ile efsaneleşmiş Ahmet Yıldırım Benayyat; nam-ı diğer Yıldo'yu sizlerle buluşturuyoruz

Önce Yıldo'yu tanıyalım, hatırlayalım 

                                    
                                    
                                    
                                    18 Ekim 1945 tarihinde Konya Ereğli'de doğdu. Asıl adı Ahmet Yıldırım Benayyat'tır. Babasının işi dolayısıyla ilk ve orta öğretimi süresince bir çok okulda okudu. 1965 yılında Boluspor'a futbolcu olarak transfer oldu. Bu arada Bolu Lisesi'nden mezun oldu. Galatasaray, Sarıyer, İstanbulspor ve Gaziantep takımlarında oynadı. Futbolla öğrenciliği aynı anda götürdü. Yüksek eğitimini 1973 yılında İstanbul Şişli İktisat Fakültesi'nde tamamladı. Futbolu bırakmasının ardından plastik torba ticaretine girdi. 1990'larda Star Tv ile televizyon dünyasına girdi. Süper Turnike adlı programı sundu. Türkiye'nin ilk şovmenlerinden biri oldu. Showmenlere ve stand-upçılara esin kaynağı oldu. Türkçeye 'kafadan koparma' deyimini kazandırdı. Ayrıca Hemşo ve Dansöz adlı filmlerde oynadı. İkinci evliliğinden Alihan adlı bir oğlu vardır.
Önce Yıldo'yu tanıyalım, hatırlayalım 18 Ekim 1945 tarihinde Konya Ereğli'de doğdu. Asıl adı Ahmet Yıldırım Benayyat'tır. Babasının işi dolayısıyla ilk ve orta öğretimi süresince bir çok okulda okudu. 1965 yılında Boluspor'a futbolcu olarak transfer oldu. Bu arada Bolu Lisesi'nden mezun oldu. Galatasaray, Sarıyer, İstanbulspor ve Gaziantep takımlarında oynadı. Futbolla öğrenciliği aynı anda götürdü. Yüksek eğitimini 1973 yılında İstanbul Şişli İktisat Fakültesi'nde tamamladı. Futbolu bırakmasının ardından plastik torba ticaretine girdi. 1990'larda Star Tv ile televizyon dünyasına girdi. Süper Turnike adlı programı sundu. Türkiye'nin ilk şovmenlerinden biri oldu. Showmenlere ve stand-upçılara esin kaynağı oldu. Türkçeye 'kafadan koparma' deyimini kazandırdı. Ayrıca Hemşo ve Dansöz adlı filmlerde oynadı. İkinci evliliğinden Alihan adlı bir oğlu vardır.
Hem futbolcu hem voleybolcu 

                                    
                                    
                                    
                                    İşte karşınızda futbolcu Yıldo...
Hem futbolcu hem voleybolcu İşte karşınızda futbolcu Yıldo...

                                    
                                    
                                    
                                    İsmi tam şair olmalık bir isim gibi dursa da o; showmanliği seçmiş. Ama daha da öncesinde plastik torba ticaretine girmiş ve bu sektörün öncülerinden olmuştur.
İsmi tam şair olmalık bir isim gibi dursa da o; showmanliği seçmiş. Ama daha da öncesinde plastik torba ticaretine girmiş ve bu sektörün öncülerinden olmuştur.
Ticaret de bir yere kadar

                                    
                                    
                                    Eminiz böyle düşünmüş olacak ki televizyon ekranlarına geri dönmüş ve sporcu kimliğini hiç gün yüzüne çıkarmamıştır.
Ticaret de bir yere kadar Eminiz böyle düşünmüş olacak ki televizyon ekranlarına geri dönmüş ve sporcu kimliğini hiç gün yüzüne çıkarmamıştır.
Durmadı; oyunculuk da yaptı 

                                    
                                    
                                    
                                    Hemşo ve rahmetli Savaş Ay'ın yönetmenliğini yaptığı Dansöz filminde oynadı.
Durmadı; oyunculuk da yaptı Hemşo ve rahmetli Savaş Ay'ın yönetmenliğini yaptığı Dansöz filminde oynadı.
Taklitleri yapılmaya başlandı

                                    
                                    
                                    
                                    Özellikle yaptığı konuşmalarla fenomenleşen Yıldo, dönemin bir başka showman'i Fatih Mühürdar tarafından ti'ye alınan isimlerden olmuştu.
Taklitleri yapılmaya başlandı Özellikle yaptığı konuşmalarla fenomenleşen Yıldo, dönemin bir başka showman'i Fatih Mühürdar tarafından ti'ye alınan isimlerden olmuştu.

                                    Bir dönem Çarkıfelek de sunuvermiş hatta bir show programına da yorumculuk yapmıştı. Bir dönem daha bu popülaritesini sürdürdükten sonra ara verdi.
Bir dönem Çarkıfelek de sunuvermiş hatta bir show programına da yorumculuk yapmıştı. Bir dönem daha bu popülaritesini sürdürdükten sonra ara verdi.
İşte Yıldo'nun son hali
İşte Yıldo'nun son hali
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >